26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

SSM, Kıyıya Çıkış Simülatörü Projesi başlatıyor

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), 13 Şubat’ta İnternet sitesinden, Kıyıya Çıkış Simülatörü (KÇS) Projesi için ihale ilanı yayınladı.

14 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
SSM, Kıyıya Çıkış Simülatörü Projesi başlatıyor
Proje ile bir adet KÇS’nin, anahtar teslimi olarak, entegre edileceği Simülatör Binası ile birlikte imalatı yaptırılarak, yurtiçinden tedarik edilmesi amaçlanıyor. KÇS ile amfibi harekât, barışı destekleme harekâtı ve lojistik nakliyat kapsamında gerçekleştirilen görevlerin ve harekât unsurlarının (personel, araç, gereç vb.) simülasyonu yapılacak. Simülatör, harekât alanlarındaki kıyı, plaj, ada, adacık, yaklaşma suları vb. gibi coğrafi formasyonlara, denizden icra edilecek intikalin veya harekatın; yükleme, bindirme ve kıyıya hücum gibi safhalarının sanal ve sayısal yaşatılmasını gerçekleştirerek, amfibi harekat kapsamında görev icra eden personele eğitim verilmesini sağlayacak.
 
Projenin Teklife Çağrı Dosyası (TÇD), bir adet CD olarak, SSM MEBS Dairesi Başkanlığı KÇS Proje Grubu’ndan, 13 Şubat ile 14 Mart tarihleri arasında alınabilecek. İhaleye son teklif verme tarihi ise 11 Mayıs.