19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Tamamen yerli e-kitap okuyucu Calibro çıktı

TAMAMEN yerli yatırımla hayata geçen, Türkçe kitaplara da rahat ulaşma ve okuma fırsatı sunan Calibro, www.babil.com üzerinden satışa çıktı.

29 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Tamamen yerli e-kitap okuyucu Calibro çıktı

Binlerce kitaplık kütüphaneyi hayallerin ötesinde bir hafiflikte, her yerde yanınızda taşımanızı sağlayan Calibro; kağıt doğallığındaki ekranı, pratik menüsü, not alabilme özelliği, 30 güne kadar çıkan batarya ömrü ve Sesli Sözlük’ün İngilizce-Türkçe sözlük desteği ile dikkat çekiyor. Libronet Yönetici Direktörü Mehmed Ali Çalışkan, Calibro’nun 4 milyon TL’lik yatırımla ortaya çıktığını söyledi. E-kitap pazarı hakkında da bilgi veren Çalışkan “E-kitap binlerce yıllık evrensel yazı kültüründe bir devrim. Tabletten papirüse, el yazmasından matbaaya, ofsetten dijitale geçmek kadar önemli. Amerika’da bugün 1 milyon e-kitap bulunurken Türkiye’de bu rakam henüz 10 binler civarında. 2015 yılında bu rakamı 50 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Türkiye’de 300 binden fazla e-kitap okuru olduğunu söyleyen Çalışkan “Teknoloji hayatımızın içine girdikçe e-kitap okuyucusu artıyor ve her yıl binlerce kişi e-kitap okuyucu alarak bu topluluğa katılıyor. Bu sayıları çok yukarılara çekmek, zaman ve mekandan bağımsız olarak kitapları yanımızda taşımamızı sağlayan Calibro ile kitabı daha da fazla hayatımızın içine sokmak istiyoruz. Bu yüzden erişilebilir bir fiyat politikası da izliyoruz” diye konuştu.

KAĞIT HİSSİ VE DİGİTAL MÜREKKEP

- E-ink teknolojisinin son örneği olan Calibro, kağıt hissini yaşatıyor. Piksel mantığından çok farklı olan dijital mürekkep teknolojisi e-ink gözü yormuyor ve batarya ömrü 30 gün.

- Calibro e-kitap okuyucu Wi-Fi imkanı sayesinde babil.com mağazasına bağlanabiliyor.

- Calibro Basic 188 gram, Calibro Touch Lux ise 208 gram ağırlığı ile her yere taşınabiliyor.

- Calibro Basic ve Calibro Touch Lux’de 4 GB dahili hafıza var. Yaklaşık 3 bin kitaba denk gelen bu kapasite 32 GB’a çıkarılabiliyor. Bu da yaklaşık 24 bin kitaba denk geliyor.

- Calibro Basic’in hesap makinesi, sözlük, takvim&saat, satranç, klondike, fotoğraf albümü, sudoku, scrable gibi ek özellikleri de bulunuyor. Calibro Touch Lux’ün ise dropbox, kitap mağazası, tarayıcı, RSS gibi özellikleri de var.

- Calibro’nun e-ink ekranları ile e-kitapları yakında iOS, Android, Mac, Windows işletim sistemli cihazlarda okumak mümkün olabilecek.

- Calibro Basic 149, Calibro Touch Lux ise 249 TL’den www.babil.com ve www.n11.com sitelerinden satışa sunuluyor. Calibro yakında teknoloji marketlerde kitap tutkunları ile buluşacak.