26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Turkcell Suriyeliler’e umut oldu

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, Turkcell’in ‘Merhaba Umut’ uygulamasının 3 milyon Suriyeli göçmene tüm operatörlerde Türkçe-Arapça çeviri ve Türkiye’ye uyum için gerekli yardımı vereceğini söyledi.

21 Eylül 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Turkcell Suriyeliler’e umut oldu

New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki Özel Sektör Forumu’nda 350 uluslararası toplum liderine konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Suriyeli mülteciler için geliştirilen ‘Merhaba Umut’ projesini anlattı. Aralarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, aktör ve film yapımcısı Ewan McGregor’un da yer aldığı konuşmacılara hitap eden Terzioğlu, Suriyelilerin telefonlarına yükleyecekleri uygulama ile Türkiye’deki acil ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini söyledi. Türkiye’deki 1.2 milyondan fazla Suriyeli göçmene hizmet verdiklerini ve Turkcell’in Suriyeli mültecilerin iletişim sorunlarına dönük çalıştığını ifade eden Terzioğlu “Suriyeli çocukların ve gençlerin geleceği bizim elimizde. Şimdi entegrasyonu konuşmanın zamanı” dedi. Türkiye’nin toplamda 3 milyon Suriyeli göçmene ev sahipliği yaptığının altını çizen Kaan Terzioğlu, Türkiye’de ilk Arapça çağrı merkezi hizmetini de Siirt’te açtığı merkezle Turkcell vermeye başladığını ifade etti. Çalışmalara eklenen yeni başlığın ‘Merhaba Umut’ projesi olduğunu belirten Terzioğlu, Merhaba Umut mobil uygulamasıyla tüm operatörlerin Suriyeli müşterilerine hizmet verileceğini söyledi. 

İKİ DİLDE TERCÜME

Turkcell Akademi’nin geliştirdiği dünyada bir ilk olan uygulama sayesinde, anadili Arapça olan kullanıcıların Türkçede en çok kullanılan kelime ve ifadeleri hem sesli hem de yazılı olarak öğrenebileceklerini belirten Terzioğlu, dil öğrenimi özelliğinin yanı sıra, Suriyeli göçmenlerin Türkçe-Arapça ve Arapça-Türkçe anında sesli tercümeden de faydalanabileceklerini belirtti.

Turkcell’in Merhaba Umut mobil uygulamasında günlük hayatı kolaylaştıran kritik bilgilere erişim imkanı sunan uygulamanın özelliklerin arasında kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağı, sağlık hizmetlerine nasıl ulaşılacağı ve en yakın hizmet noktalarına bulmaya yardımcı lokasyon bazlı hizmetler de bulunuyor. Kullanıcılar, tek tuşla Turkcell’in Arapça çağrı merkezini de arayabilecek.

TÜM OPERATÖRLERDE

Suriyelilerin hayatını kolaylaştıracak ve Türk kültürüne adapte olmalarını sağlayacak olan ‘Merhaba Umut’, tüm operatörlerin müşterilerine açık olarak tasarlandı. Uygulama, geçen hafta Android ve iOS uygulama dükkanlarında yerini aldı. Turkcell’in bundan sonraki hedefleri arasında, Suriyelilerin barındığı kamplardaki iletişim altyapısıyla çocukların eğitim olanaklarına erişimini kolaylaştırmak yer alıyor.