26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Twitter'dan Türkiye’nin 493 mahkeme talebine sıfır yanıt

Dünyanın en büyük sosyal ağlarından birisi olan Twitter, belirli dönemlerde yayınladığı şeffaflık raporu ile aldığı hukuki talepler hakkında kamuoyunu bilgilendiriyor.

star.com.tr / Gökhan Ertaş22 Mart 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Twitter'dan Türkiye’nin 493 mahkeme talebine sıfır yanıt
Twitter, 2016’nın ikinci  yarısına ilişkin Şeffaflık Raporu’nu yayınladı. Rapora göre Türkiye, Twitter’dan en çok içerik kaldırma talebinde bulunan ülke!
 
Ancak raporda gözden kaçırılan önemli noktalar var bunun en önemlisi Türkiye bu altı aylık dönemin içinde  büyük bir darbe girişimi atlattı. Bunu göz önünde bulundurarak değerlendirme yapmak gerekirken birçok yabancı ve yabancı kaynaklı iç basın kuruluşu yine Türkiye'nin sosyal medyada baskıcı otoriter bir yol izlediğine dair haberler paylaştı.
 
Şimdi son yayınlanan raporun istatistiklerine bir göz atalım ve bakalım durum öyle mi yoksa uluslararası çifte standart burada da mı devam ediyor görelim;
 
Twitter’ın şeffaflık raporuna göre ABD, kimlik talebinde en çok olumlu yanıt alan ülke
 
Twitter’ın şeffaflık raporuna göre Almanya sildirme talebine en çok olumlu yanıt alan ülke
 
Dış ve dış kaynaklı iç basına göre ise 2304 bilgi talebine %82 yanıt alan ABD’ye kıyasla 493 talebine 0 yanıt alan Türkiye, otoriterleşiyor!
 
Yine mahkeme kararı olmadan 236 sildirme talebinin %41’i onaylanan Almanya'ya karşın; 844 mahkeme 2232 kamu talebinin %19’u onaylanan Türkiye, otoriter!