26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Video izlemede şampiyon Türkler

Sosyal medyada en fazla videoyu Türkler izliyor. IAB’ın araştırmasına göre Türkiye’deki kullanıcıların en az 3’te 2’si günde bir kez video izliyor. Dünya Kupası maçları ise bu oranın daha da artmasına neden oluyor.

22 Haziran 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Video izlemede şampiyon Türkler

Teknoloji kullanımı hayatımızda her geçen gün daha fazla yer almaya devam ediyor. Sosyal medya ise olmazsa olmazlarımız arasında girmeyi başardı.  Türkiye ise sosyal medya kullanımında dünyada ilk sıraları zorluyor. 47 ülkede faaliyet gösteren IAB’nin (Interactive Advertising Bureau) video izlenme trendlerini ölçmek üzere 21 ülkede 18 yaş üstü 4.200 kişi arasında yaptığı araştırmanın sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, video içeriklerine ilgi artıyor; Türkiye canlı video izlemede birinci sırada yer aldı. Araştırma sonuçlarına göre Avrupa’da kullanıcıların yüzde 70’i günde en az bir kez video izliyor. Türkiye’de ise kullanıcıların yaklaşık 3’te 2’si günde en az bir kez video izliyor. Araştırmada kullanıcıların yüzde 47’si geçtiğimiz yıllara göre daha fazla canlı video izlerken bu oranın artışında akıllı telefonların da rolünün olduğu gözlemlendi. Kullanıcılar canlı videoları sosyal platformlardan izlerken Türkiye yüzde 64 oranı ile dünyada bu alanda birinciliği aldı. Kullanıcıların önemli bir bölümünün canlı videoda tercihi ise diziler oldu. Oyun videoları ise Türkiye’de ilgi görmeye devam ediyor.

REKLAM İSTEMİYORUZ

Dijital reklamlarla ilgili dikkat çeken çalışmalar yapan IAB’nin video içerik araştırması dijital reklam-video içerik ilişkisini de ortaya koydu. Tüketiciler video izlerken reklamlarla etkileşime geçiyorlar ancak reklamları rahatsız edici buluyorlar. Kullanıcıların yüzde 52’si reklamlarla desteklenmiş ücretsiz videoları izlemeyi tercih ederken yüzde 64’ü reklama tıklama, web sitesini ziyaret etme,gibi aksiyonlarda bulunuyor. 

DÜNYA KUPASI MAÇLARINI İZLİYORUZ