25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

WhatsApp internetsiz kullanılabilir mi? İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır?

WhatsApp internetsiz kullanılabilir mi? İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır? Dünyaca ünlü mesajlaşma programı WhatsApp kullanıcıları için yenilenmeye ve güncelleşmeye devam ediyor. WhatsApp’ı internetsiz kullanmak artık mümkün. İşte adım adım WhatsApp kullanma rehberi…

17 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
WhatsApp internetsiz kullanılabilir mi? İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır?
Milyonlarca kişi tarafından kullanılan WhatsApp gün geçtikçe yenilenmeye ve güncelleşmeye devam ediyor. Bilindiği üzere Wi-Fi veya Hücresel Ağ bağlantısı olmadığı zaman WhatsApp’ta mesaj gönderemiyoruz. WhatsApp’ta iletişime geçmek için mutlaka internetiniz bağlı olması gerekiyor. Durum böyleyken WhatsApp yenilendi ve artık aktif internet bağlantısınız olmadan da WhatsApp kullanabilirsiniz. 
 
İnternetsiz WhatsApp kullanabilmek için bir takım ayarlar gerekiyor. İnternetsiz WhatsApp şu anlık sadece Android cihazlarla işlev görüyor. iOs ayarlarında proxy ve port değişimi yapılmadığı için henüz Apple kullananlar bu hizmetten yararlanamıyor.
  
İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır?
1) Android cihazdan Ayarlar bölümüne ardından Bağlantılar ve Mobil Ağlar bölümüne giriş yapın. 
2) Mobil Ağlar bölümünden Erişim noktası adlarını seçin. 
3) Erişim noktası adları ekranında sağ üst bölümde ekle seçeneği göreceksiniz. O bölüme tıklayın. 
4) Ekle tuşuna bastığınızda bir ekran açılacak bu ekrana aşağıdaki bilgileri doldurun; İsim: WhatsApp APN: internet Proxy: 127.0.0.01 Bağlantı noktası: 8080 
5) Bu işlemleri yaptıktan sonra profili kaydedin ve Erişim Noktası Adları bölümünden WhatsApp’ı seçin. 
 
Bu işlemi yaptıktan sonra telefon 4G bağlantısında kalmaya devam ediyor, ancak GSM şirketi internet harcamanızı size yansıtmıyor. Normal ayarlara döndüğünüzde ise bu süreçteki internet kullanımınız tek seferde size yansıtılıyor.