25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Yandex Navigasyon için çevrimdışı özelliği geldi

Navigasyon uygulamaları kullananların en çok istediği özelliklerin başında gelen çevrimdışı navigasyon özelliğini hizmete sunan Yandex Navigasyon, internet paketinin bittiği ya da internet bağlantısının gerçekleşmediği anlarda da rota oluşturmaya ve hedefe ulaşmaya imkan sağlayacak.

13 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Yandex Navigasyon için çevrimdışı özelliği geldi
Yandex Navigasyon’un çevrimdışı özelliğinden yararlanabilmek için ilgili şehirlerin haritalarının mobil cihazlara indirilmiş olması gerekiyor. Haritanın arka planda otomatik olarak güncellenmesi, çevrimdışı kullanımlarda iyi bir deneyim yaşamak için önem taşıyor. Haritanın en güncel şekilde kalması, yeni ve değişen yolların haritada güncel şekilde bulunması içinse “Ayarlar” seçeneğinde bulunan “Haritaların Güncellenmesi” menüsünde, “Otomatik” seçeneğinin açık olması gerekiyor. Böylece internetiniz olmasa bile her daim güncel harita versiyonlarına ulaşabileceksiniz.
 
Çevrimdışıyken rotanızı oluşturabileceksiniz
Kullanıcı çevrimiçi oluşturulan rotada giderken internetini kaybettiğinde, internete bağlı olunan son durumdaki bilgiler kullanılır ve kullanıcı kesintisiz biçimde rotaya devam eder. Klasik, trafik bilgisi içeren bu rotadan çıkıldığında ise çevrimdışı rota “Rota yeniden oluşturuldu” ifadesi ile oluşur ve mavi renkle belirtilir.
 
ShiftdeIete'ın haberine göre, uygulama çevrimdışı modda çalıştığında rota üzerindeki anlık trafik bilgisi, interaktif mesaj, park yeri, sesli komutla arama gibi özellikler kullanılamayacak.