26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Yazılım sektörünün önünü açacak

TOBB Türkiye Yazılım Meclisi’nin yazılım sektörünün küreselleşmesine ve ihracatçı yapısının güçlendirilmesine katkı verecek Soft_Away Projesine başvurular başladı. Projede amaç, yazılımın Türkiye’nin ihracat sepetindeki payını artırarak, Türkiye’nin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasına katkıda bulunmak.

25 Ekim 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Yazılım sektörünün önünü açacak

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay’ın başkanlığını yürüttüğü TOBB Türkiye Yazılım Meclisi, Soft_Away Projesi ile Türkiye’deki yazılım sektörünün küreselleşmesine ve ihracatçı yapısının güçlendirilmesine katkı verecek. TOBB ve Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen projeye başvurular başladı. Konuyla ilgili Komisyon’un olurunu alan yazılım firmalarının eğitim, danışmanlık ve yurt dışı pazarlama faaliyetlerinin yüzde 75’i Bakanlık tarafından karşılanacak. Gerçekleşecek proje ilgili açıklamalarda bulunan Günay “TOBB bünyesindeki Türkiye Yazılım Meclisi, Soft_Away adı verilen proje ile ülkenin üretim ve ihracatında katma değeri artırmayı hedefliyor. Türkiye Yazılım Meclisinin projesi, Ekonomi Bakanlığı’nın HİSER (Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Arttırılması) desteğiyle yazılım şirketlerinin uluslararasılaşmasına katkı sunacak” dedi.

3 AŞAMALI SEÇİM SÜRECİ

Cengiz Günay, şunları söyledi: “Projede amaç, üretimde katma değer artışına katkı yapacak en önemli sektörlerden olan yazılımın, Türkiye’nin ihracat sepetindeki payını arttırarak, Türkiye’nin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasına katkıda bulunmak. Projeye katılma hakkı elde edecek firmalar, Türkiye Yazılım Meclisi üyelerinden oluşturulacak bir komisyon tarafından üç aşamalı seçim süreci sonunda belirlenecek. Komisyon, başvuran firmaların ürettikleri yazılımın niteliğine bakarak, proje kapsamındaki faaliyetlere bir arada, uyumlu bir şekilde katılabilecek firmaları tespit edecek. Komisyon, yurt içinde belli bir noktaya gelmiş, yurt dışına açılma aşamasına yaklaşmış firmaları önceliklendirecek. Halihazırda yurt dışına satış yapan firmalar ve yapısı itibarıyla yurt dışı satış hacmini arttırma potansiyeline sahip firmalar da projeye başvuru yapabilecek.”

HER FİRMAYA MENTOR

PROJENİN birinci aşamasında, firmaların rekabet gücü ihtiyaç analizi neticesinde, firmaların yurt dışına açılmak için eğitim, danışmanlık ve yurt dışı pazarlama faaliyeti ihtiyaçları belirleneceğini de sözlerine ekleyen Günay “Projenin sonraki aşamalarında, ihtiyaç analizinde belirtilen faaliyetler, firmaların katılımıyla, Türkiye Yazılım Meclisi koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Aynı zamanda yazılımın yurt dışı satış şansını artırmak ve deneyim transferi sağlamak amacıyla her firmaya Mentor atanacak. Proje kapsamında ihtiyaç analizinin hazırlanması ve ihtiyaç analizinde öne çıkan eğitim, danışmanlık ve yurt dışı pazarlama faaliyetlerinin yüzde 75’i Bakanlık, yüzde 25’i ise firmanın kendisi tarafından karşılanacak. Projeye 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvuru yapılabilecek” dedi