26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

''Afyonkarahisar spor turizminin merkezi olacak''

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 'Afyonkarahisar, termal turizm, kongre ve sağlık turizminin merkezi olmanın yanında spor turizminin de merkezi olacaktır' dedi.

AA10 Mayıs 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
''Afyonkarahisar spor turizminin merkezi olacak''
Afyonkarahisar, 650 bin metrekarelik alanda kurulan spor kompleksindeki Afyon Arena, 12 futbol sahası, 3 spor salonu, su kayağı ile tam ve yarı olimpik yüzme tesisleri, güreş eğitim merkezi ve atletizm salonlarıyla dikkati çekiyor.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Afyonkarahisar, termal turizm, kongre ve sağlık turizminin merkezi olmanın yanında spor turizminin de merkezi olacaktır" dedi.
 
Afjet Afyonspor'un 3. lige yükselmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirten Bakanı Eroğlu, hedeflerinin Süper Lig yolunda ilerlemek olduğunu belirterek, "Afyonkarahisar, bunu başarır' diye düşünüyorum. Bizde çok muhteşem tesisler var. Buraya gelen sporcular, 'Afyonkarahisar ne güzelmiş' diyeceklerdir." diye konuştu.
 
Eroğlu, "Afyonkarahisar, termal turizm, kongre ve sağlık turizminin merkezi olmanın yanında spor turizminin de merkezi olacaktır" ifadelerin kullandı.
 
"Beşiktaş'ı davet ettim"
 
Eroğlu, hazırlık dönemi için Beşiktaş yönetimi ile görüştüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:
 
"Beşiktaş'ı davet ettim. Fenerbahçe geçen yıl gelmişti. Kamp için değil, turnuva için buradaydılar ancak Beşiktaş buraya kamp için gelecek. Daha sonra Galatasaray ve diğer takımları da davet ederiz. Futbol kulüplerimiz boşuna yurt dışına gitmesin. Burada yurt dışındakilerden çok daha güzel imkanlar var. Yazıktır, bu kadar parayı vermesinler. Afyonkarahisar'da adeta 7 yıldızlı bir şekilde kamp yapabilirler. İsviçre'den çok daha iyi imkanlara sahibiz. İklimiyle, otelleriyle, spor tesisleriyle, kros alanlarıyla birçok avantaja sahibiz. Sporcular, güçlenmek istiyorsa etimiz, enerji kaynağı kaymağımız var. Sabahleyin balla kaymak yediklerinde zaten 10 tane gol atarlar."