27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Nazilli uzun yaşam için yürüyor

Ak Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ın Ticaret Odası Başkanlığı döneminde gündeme getirip Türkiye kamuoyuna armağan ettiği ‘’Uzun Yaşam Şehir Nazilli’’ vurgusu, Aydın sınırlarını aşarak tüm dünyada bilinir hale geldi.

İZMİR/STAR16 Mayıs 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Nazilli uzun yaşam için yürüyor
Öyle ki, başta Japonya olmak üzere dünyanın birçok yerinden bilim insanları Nazilli’ye gelerek uzun yaşamın sırrını aradı. Bütün bu gelişmelerin ışığında Nazilli’de yaşayan hemen herkes 18 Mayıs Cumartesi günü sabah saat sekizde uzun yaşam için yürümeye hazırlanıyor.

Uzun yaşam şehri Nazilli Cumartesi günü saat 08:00’da anlamlı bir yürüyüşe hazırlanıyor. Ticaret Odası Başkanlığı yaptığı dönemde Türkiye gündemine getirip herkesin dikkatini Aydın’ın Nazilli ilçesine çeken Ak Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ın manevi destek ve himayesinde gerçekleşecek olan ‘’Uzun Yaşam Yürüyüşü’’ ne her yaştan kesimin katılması bekleniyor. Konu hakkında kısa bir açıklamada bulunan Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç, ‘’Bu yürüyüş Ticaret Odası Başkanlığım döneminde başlattığım ve belli bir noktaya taşıdığım ‘’Uzun Yaşam Şehri Nazilli’’ markasına bir ivme kazandırmayı hedeflemektedir. Nazilli hepimizin ortak değeridir. Bugün dünyanın dört bir yanından bilim insanları ve gazeteciler uzun yaşamın sırrını araştırmak için ilçemize geliyor. Bu fırsatı ekonomik canlandırmayla desteklemeliyiz. Bu bakımdan Nazilli’nin tanıtımı ve uzun yaşamın vurgulandığı iyi niyetli her oluşuma destek verip arkasında da siyasi bir rant devşirmenin hesabına girmem. Buradan herkesi Cumartesi günü yapılacak yürüyüşe davet ediyor, organizasyona katkı ve emek verenlere de teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.
Pınarbaşı top sahasının önünden başlayıp Hasköy’de bitecek olan ‘’Uzun Yaşam Yürüyüşü’’ 4 kilometrelik dağlık ve patika yollardan oluşuyor. Hasköy muhtarlığının katılımcılara ev sahipliği yapacağı organizasyon için şimdiden çok sayıda talep olduğu gelen bilgiler arasında.