26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

1 Mayıs resmi tatil mi

1 Mayıs 2017 Pazartesi resmi tatil mi? Hastane, PTT, bankalar açık mı? Okullar tatil mi? Yüz binlerce vatandaş bu soruların cevabını merak ediyor.

3 Mayıs 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
1 Mayıs resmi tatil mi

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı bu yıl pazartesi gününe denk geldi. Tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ülkemizde de resmi tatil olarak kabul edilmiştir. 1 Mayıs’ta okullar ve resmi kurumlar tatil olacak. Peki hastaneler, bankalar ve PTT tatil mi? 1 Mayıs resmi tatil olduğu için bu kurumlar da kapalı olacak. Hastanelerde acil poliklinikleri her daim açıktır. İşte konuyla ilgili detaylı bilgiler...

 

1 MAYIS 2017 PAZARTESİ RESMİ TATİL Mİ?

2009 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir. Bu durum her sene belirtilen resmi tatillerde sene başında belli olmaktadır ve 2017 yılı içinde 1 Mayıs tarihi yani Pazartesi günü resmi tatil olarak gösterilmiştir.

 

1 MAYIS 2017 OKULLAR, DERSHANELER, ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı yani kısa ve bilinen adı ile MEB, yapmış olduğu açıklamada 1 Mayıs 2017 Pazartesi günü tüm devlet ve özel okulların tatil olacağını ilan etmiştir. Aynı zamanda bu tarihte kreşler, ortaokullar, liseler ve üniversiteler de tatildir.

 

1 MAYIS PAZARTESİ BANKALAR AÇIK MI?

1 Mayıs 2017 Emek ve  Dayanışma günü, resmi tatil olmasından dolayı tüm bankalar kapalı durumda olacaklardır. Diğer tatil günlerinde bankalar bazı şubelerini ( örneğin Pazar günü gibi ) açık durumda tutmaktadırlar. Ancak 1 Mayıs gününün resmi tatil olmasından dolayı özel bankalar ve kamu bankaları bu tarihte çalışmayacaktır.

 

1 MAYIS’TA PTT AÇIK MI?

PTT’de resmi tatil olmasından dolayı bu tarihte çalışmayacak olan kamu kurumlarının başında yer almaktadır. Bireyler işlemlerini ertesi günü gerçekleştirebilirler.

 

1 MAYIS 2017 PAZARTESİ HASTANELER AÇIK MI?

2009 yılında resmiyet kazanması ile resmi tatil statüsü kazanan 1 Mayıs günü okullar, devlet daireleri, bankalar, hastaneler, sağlık ocakları gibi devlet daireleri de tatil olacaktır. Ancak hastanelerin acil poliklinikleri her daim açıktır. 1 Mayıs Pazartesi günü hastanelerin acil servislerine müracaat edebilirsiniz.