26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Aile Gelir Belgesi nereden nasıl alınır

Emekli bireyler ve çalışan bireyler gelir durumunu gösterir belge (Gelir Belgesi) alabilmek için farklı birimlere başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

23 Ocak 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Aile Gelir Belgesi nereden nasıl alınır

Gelir Belgesi Nedir?

Kişilerden kredi çekecekleri zaman, kredi kartı alırlarken ve daha sayısız bir çok işlem için gelir belgesi veya gelirinizi belgeleyen bir resmi evrak talep etmektedirler. 

 

Gelir Belgesi Nereden Nasıl Alınır?

Emekliler ve çalışanlar gelir belgesi alabilmek için farklı yerlere başvuru yapmak durumundadırlar.  Öncelikle tüm çalışanlar ve emekliler yapılan güncelleme ile maaş bordrolarını E-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla elde edebilmektedirler. Bu şekilde aşağıda vermiş olduğumuz bağlantıdan maaş bordrolarına ulaşan çalışanlar, kolaylıkla kredi başvurusu veya kredi kartı başvurusu yapabilmektedirler.

Diğer bir yandan Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışanlar, gelir belgelerini çalıştıkları kurumdan isteyebilmektedirler.

Kamu çalışanları ise gelir belgelerini almak için Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan E-Bordro sistemi üzerinde anında alabilirler. Ancak E-Bordro sistemi, çoğu birçok kamu işleminde olduğu gibi E-Devlet sistemine aktarılmıştır. Bundan sonra kamu çalışanları da maaş bordrolarını yani gelirlerini gösteren belgeyi vermiş olduğumuz E-Devlet Kapısı üzerinden temin edeceklerdir.

Serbest meslek çalışanlarında yani Bağ-Kur’lu olanlarda ise durum daha farklıdır. Bağ-Kur’lu olan kişiler vergi levhasındaki kazançla beyanda bulunabilmektedirler.