26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Alparslan Kuytul kimdir

Alparslan Kuytul kimdiri merak ediliyor. Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul ile birlikte 28 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin yaklaşık 4 saat boyunca savcılıkta ifadeleri alındı. Savcı ifadeyi aldıktan sonra aralarında Kuytul'un da bulunduğu 25 kişiyi tutuklanmaları talebiyle, 3 kişiyi de adli kontrol şartıyla nöbetçi mahkemeye sevk etti.

9 Şubat 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Alparslan Kuytul kimdir

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul ile birlikte 28 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin yaklaşık 4 saat boyunca savcılıkta ifadeleri alındı. Savcı ifadeyi aldıktan sonra aralarında Kuytul'un da bulunduğu 25 kişiyi tutuklanmaları talebiyle, 3 kişiyi de adli kontrol şartıyla nöbetçi mahkemeye sevk etti. Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik operasyonla ilgili etkinlik ve eylem yapılması yasaklandı. Mahkeme halen devam ediyor. İşte Alparslan Kuytul ile ilgili merak edilenler...

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, "vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetici ile sorumlularının aralarında yer aldığı 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 30 Ocak'ta Adana, Niğde ve Elazığ'da 33 adrese eşzamanlı operasyon düzenlenmiş, ilk etapta kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 21 vakıf yöneticisi ve sorumluları gözaltına alınmıştı.

Daha sonra devam eden operasyonlarda 7 kişi daha gözaltına alınmıştı. 28 şüpheli günlerce emniyette sorgulandıktan sonra bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye ilk önce Kuytul alındı. Şüphelilerin savcılıkça ifadelerinin alınmasına başlandı.

ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE POLİS GELDİ

Çevre illerden gelen takviye çevik kuvvet polisleri adliye civarında kuş uçurtmadı. Adliyeye çıkan sokaklar ve İnönü Parkı'nın etrafı polis bariyerleri ile kapatıldı. Ayrıca yol kenarlarında TOMA araçları hazır bekletildi.

TUTUKLAMA İSTENDİ

Zanlıların yaklaşık 4 saat boyunca savcılıkta ifadeleri alındı. Savcı ifadeyi aldıktan sonra aralarında Kuytul'un da bulunduğu 25 kişiyi tutuklanmaları talebiyle, 3 kişiyi de adli kontrol şartıyla nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme halen devam ediyor.



ALPARSLAN KUYTUL KİMDİR ?

Alparslan Kuytul 1965 yılında Adana'nın 46 km güneyindeki Karataş ilçesinde dünyaya geldi. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1997 yılları arasında da Mısır'ın El- Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslam Hukuku bölümünde okudu. 1997 yılında Ezher Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Ezher Üniversitesinde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nı kurdu.

Kuytul'un kendisine ait internet üzerinden yayın yapan TVFurkan adında bir kanalı var. Ayrıca 2011 yılından beri Furkan Nesli Dergisi'nin başyazarlığını yapıyor.

Zeytin Dalı Harekatı’na karşı çıktı

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı operasyonda, vakfın genel merkezinin çevresinde TOMA ve özel harekat timleri önlem aldı. Operasyonda vakfın kurucu başkanı Alpaslan Kuytul ile birlikte 20 kişi gözaltına alındı.Vakfın genel merkezi, yöneticilerin evleri ve vakfa bağlı kuruluşlarda polislerin araması devam ediyor. Alparslan Kuytul’un sosyal medya hesabından bir süredir Türkiye’nin Afrin’e yaptığı "Zeytin Dalı Harekatı’na karşı çıktığı görülmüştü.