5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Bayramda İETT otobüsleri, metro ve vapurlar ücretsiz mi

Ramazan Bayramı dolayısıyla ulaşımını sağlamak isteyen vatandaşlar, bayramda İETT otobüsleri, metro ve vapurlar ücretsiz mi sorusuna cevap aradı.

16 Haziran 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bayramda İETT otobüsleri, metro ve vapurlar ücretsiz mi

İBB Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında oy birliği ile alınan karara göre, toplu taşıma araçları 15, 16 ve 17 Haziran tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı boyunca yüzde 50 indirimli olarak hizmet verecek,


BAYRAMDA OTOYOL VE KÖPRÜLER ÜCRETSİZ OLACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 'Ramazan Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak.' dedi.




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan müjdeli haberi verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ramazan Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak. Bayram tatili dolayısıyla milyonlarca vatandaşımız yola çıkacak. Yollarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle Bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi aldık. Trafik kazalarının yaklaşık yüzde 90'ı sürücü kaynaklı. Bu nedenle vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyorum." dedi.



YKS SINAVI 30 HAZİRAN'DA GÖREVLİ VE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM

İBB toplu taşıma araçları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılacak öğrenci ve görevlilere ise ücretsiz olacak.

İBB Meclisi'nde alınan diğer bir karar ile de; 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerindeki YKS'ye katılacak öğrenci ve görevlilere ulaşım ücretsiz sağlanacak. Öğrenciler sınav giriş belgelerini, görevliler ise görevli belgelerini ibraz ederek toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek. Ücretsiz taşıma, sınav günlerinde İstanbulkart'ın kullanıldığı tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olacak