26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Çalıştığı iş yerinde kamyonet ve palet arasında sıkışan çocuk öldü

İşyeri yetkililerinin çocuğu 'üzerime tahta düştü' demesi konusunda tembihlediği iddia edildi. Çocuğu hastaneye kaldıran şirket yetkililerinin çocuğun ailesine 'iş teslimine gitti eve geç gelecek' dediği ileri sürüldü

20 Eylül 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Çalıştığı iş yerinde kamyonet ve palet arasında sıkışan çocuk öldü
Gaziantep'te bir çocuk, tahta palet satışı yapan bir iş yerinin deposunda çalışırken, kamyonet ile duvar arasında sıkıştı. Kazada yaralanan çocuk, iş yeri çalışanları tarafından hastaneye kaldırıldı. Çocuk, kazadan 5 gün sonra yaşamını yitirirken şirket yetkililerin ise eve gelmeyen çocuklarını sormak için arayan ailesine, "iş teslimine gitti, eve geç gelecek" denildiği ileri sürüldü.
 
Edinilen bilgiye göre, Şehitkamil ilçesi Selimiye Mahallesi'nde bulunan ve fabrikalara palet satışı yapan bir şirketin depo bölümünde çalışan 14 yaşındaki İsrafil Sarı, çalıştığı esnada meydana gelen kaza sonucu kamyonet ile duvar arasında sıkıştı. İş yeri çalışanları tarafından fark edilen çocuk, hemen kentteki özel bir polikliniğe götürüldü. Hastaneye götürülmesi gerektiği söylenen İsrafil Sarı, Şehitkamil Devlet Hastanesine getirildi.
 
Çocuğun, soranlara "Üzerime tahta düştü" demesi konusunda iş yeri yetkileri tarafından tembihlendiği ileri sürüldü. Ayrıca eve gecikmesi nedeniyle telefonla İsrafil'in iş yerini arayan ailesine, iş yeri yetkilileri tarafından, "Organize sanayiye iş götürdü. Müsait değil. Biraz geç kalacak" denildiği iddia edildi. Akşam tekrar arayan aileye, "Üzerine tahta düştü. Hastaneye götürdük" denildiği ileri sürüldü.