18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

İstanbul’da deprem olur mu? - Türkiye'de ne zaman deprem olacak mı?

Yaptığı deprem tahminleriyle ünlenen deprem kahini Frank Hoogerbeets, haftalar önce yaptığı açıklamada, “Tarih veremem ama Türkiye’de 8 şiddetinde deprem olmasını bekliyorum” demişti. Bugün Denizli’de gerçekleşen 5.5 şiddetindeki deprem vatandaşların, “İstanbul’da deprem olur mu? Türkiye’de daha yüksek şiddette deprem olur mu? Sorularının araştırılmasına sebep oldu. İşte haberimizin ayrıntıları...

20 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İstanbul’da deprem olur mu? - Türkiye'de ne zaman deprem olacak mı?

 

Deprem kahini Frank Hoogerbeets, haftalar önce yaptığı açıklamada, “Tarih veremem ama Türkiye’de 8 şiddetinde deprem olmasını bekliyorum” demişti. Kısa süre sonra Ekvador'da yaşanan 7,5 büyüklüğündeki deprem akıllara tekrar 'Deprem kahini'nin açıklamalarını getirmişti. Ardından yine 7 şiddetinde güçlü bir deprem beklediğini belirtmiş ve tahmini yine tutarak 1 Mart'ta Peru'da 7.1 büyüklüğünde deprem olmuştu. Hoogerbets, Türkiye konusunda da geçtiğimiz günlerde tahminde bulunmuştu. 'Deprem kahini' Türkiye'de de özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarının da yer aldığı bölgede sismik hareketlerin daha aktif olacağı konusunda uyarmıştı.

TÜRKİYE’DE YA DA İSTANBUL’DA DEPREM OLUR MU?

Deprem tahminleri doğru çıkan yeni nesil deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets geçtiğimiz hafta Türkiye'de yakın tarihte yüksek sismik faaliyet beklediği bölgeleri açıklamıştı.

Hoogerbeets'in internet sitesinde paylaştığı bilgi ve videolara göre 13 ila 17 Mart arası yaşanacak olan çeşitli gezegen dizilimleri sebebiyle Dünya'nın yer kabuğu sismik olarak normalden çok daha faal olacaktı.

Hoogerbeets, Rusya'nın Kamçatka ve Japonya''nın açıklarında yer alan bölgede yakın zamanda oldukça büyük depremin meydana gelebileceği ve Türkiye'nin özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarının da yer aldığı Avrasya deprem hattında sismik faaliyetlerin daha aktif olacağı konusunda uyarılarda bulunmuştu.

 

DENİZLİ'DE 5.5 ŞİDDETİNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Hoogerbeets'in Türkiye tahmini doğru çıktı ve bugün merkez üssü Denizli, Acıpayam olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi

Tahmini yine doğru çıkan Hoogerbeets 19 Mart tarihinde yeni bir video yayınladı ve videoda 20 ila 21 Mart tarihlerinde 5-6 şiddetinde deprem olacağını söyledi.

19 Mart tarihindeki videoda 20-21 Mart uyarısının Denizli'de meydana gelen depremle kesişmesi dikkatleri tekrar Hoogerbeets'e çevirdi.