21 Eylül 2024 Cumartesi / 18 RebiülEvvel 1446

Veraset ilamı sorgulama ekranı

e Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? E devlet Veraset İlami sorgulama nedir?

6 Mart 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Veraset ilamı sorgulama ekranı

e Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? E devlet Veraset İlami sorgulama nedir? soruların yanıtları merak ediliyor. Dün duyurusu yapılan miras sorgulama işlemi bugün e- Devlet üzerinden aktif hale getirildi. Vatandaşlar birkaç adımda e-Devlet'ten miras sorgulama uygulamasını kullanabiliyor. 

6 Mart tarihinden itibaren verilmeye başlanacak hizmet ile ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirildi.




Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

 "Yargı birimlerinden alınan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talepleri UYAP üzerinden elektronik ortamda 06.03.2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanmıştır. 16.12.2016 tarihinden itibaren yargılamayı gerektiren durumlar hariç olmak üzere ölüm tarihi 1990 yılı sonrası olan kişiler için “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” talebinin UYAP sisteminden yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda yukarıdaki koşula uyan “Mirasçılık Belgesi Verilmesi” ve Mirasçılık Belgesinin İptali” kararları bu hizmet üzerinden görüntülenebilecektir."

e-Devlet'ten "Miras Sorgulama" nasıl yapılır?

e-Devlet resmi internet sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/ adresini açınız. Daha sonra kullanıcı bölümündan T.C ve şifrenizi yazarak kullanıcı girişi yapınız. Daha sonra anasayfada bulunan arama butonuna "Veraset İlami Sorgulama" yazmanız yeterli olacaktır.

E-Devlet resmi internet sayfası devletin veri tabanını kullanarak hizmet verir. E-Devlet internet sayfasında yer alan e-Hizmetlerin hepsinden faydalanabilirsiniz. Sistemde bazı işlemler şifresiz olarak yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra daha fazla işlem de şifreli olarak yapılmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarının herhangi birine gitmeden, saatlerce sıra beklemeden işlem yapmak artık çok zor bir durum almıştı. E-Devlet sistemi bu açıdan bakıldığında devrim niteliğinde bir uygulama olmuştur. Güncel olarak yapılan başvuru işlemlerinin çoğu da e-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait farklı sitelerde de e-Devlet ile giriş alternatifi bulunuyor.