26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

E Okul sistemine nasıl giriş yapılır?

e-Okul giriş nasıl yapılır? e-Okul VBS'ye nasıl girilir? e-Okul'dan neler sorgulanabilir?

20 Mart 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
E Okul sistemine nasıl giriş yapılır?

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrenci ve velilerin kullanımına sunduğu ve son zamanların en çok tercih edilen hizmetlerinden olan e-Okul sistemi aracılığı ile birçok sorgulama işlemi yapılabiliyor. Kullanmak için hiçbir ücret ödenmeyen bu sistemi nasıl kullanacağını bilmeyen vatandaşlar ise internette konu hakkında araştırma yapıyor. Özellikle sınav dönemleri öğrenci ve velilerin rağbet ettiği e-Okul VBS son günlerde yine en çok ziyaret edilen internet sitelerinden oldu.

E-OKUL İLE PYBS BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

PYBS için başvurular 12 Mart - 5 Nisan 2018 tarihleri arasında alınacak. Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekiyor. Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacak

Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamazlar.

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi, 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflar için 24 Mayıs 2018 tarihinden itibaren e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.



PYBS BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Sınav başvurusu; 12 Mart – 05 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır.