26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Yükselen burcunuz nedir nasıl hesaplanır

Yükselen burcunuz nedir nasıl hesaplanır? Öncelikle daire etrafında gün ve aylar yazılı olan bölümden doğduğunuz gün ve ayı seçiyorsunuz. Doğum saatinizin sayısı kadar ok yönünde ilerliyorsunuz. Geldiğiniz dilimdeki burç büyük ihtimalle yükselen burcunuzdur. Saati küsuratsız aldığımız için bu kabaca bir yöntemdir ve bir önceki veya sonraki burçta yükseleniniz olabilir.

21 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yükselen burcunuz nedir nasıl hesaplanır

Burç hesaplama nasıl yapılır detayları haberimizde yer alıyor. Astrolojide burçlar dört gruba ayrılmıştır:Ateş, toprak, hava ve su. Her grupta üç burç bulunur. Kişinin hangi gruba ait oluduğu bilinirse temel kişilik özelliklerinin daha iyi anlaşılabildiği varsayılır. Ateş burçları; Koç, Aslan ve Yay’dır. Toprak burçları; Boğa, Başak ve Oğlaktır. Hava burçları; İkizler, Terazi ve Kova’dır. Su burçları; Yengeç, Akrep ve Balıktır.

 

YÜKSELEN BURÇ HESAPLAMA

Yükselen burç nasıl hesaplanır Yükselen burç hesaplama işlemi!

Öncelikle daire etrafında gün ve aylar yazılı olan bölümden doğduğunuz gün ve ayı seçiyorsunuz. Doğum saatinizin sayısı kadar ok yönünde ilerliyorsunuz. Geldiğiniz dilimdeki burç büyük ihtimalle yükselen burcunuzdur. Saati küsuratsız aldığımız için bu kabaca bir yöntemdir ve bir önceki veya sonraki burçta yükseleniniz olabilir.

Yükseleninizi sadece pratik zekânızı ve birkaç bilgiyi kullanarak da hesaplayabilirsiniz. Bunun için burçların sırasını, doğum tarihinizdeki güneşin doğuş ve batış zamanlarını bilmeniz yeterlidir. Eğer; sabah güneş doğmadan evvel, gecenin sonuna doğru doğmuşsanız yükselen burcunuz iç burcunuzla aynı burç olacaktır. Sabah ezanı, güneşin doğuşu ve onu takip eden belli bir süre içinde doğmuşsanız, yükselen burç iç burçla aynı , bir evvelindeki veya bir sonrasındaki burç olacaktır.. Akşam ezanına doğru, akşam ezanı ve onu takip eden belli bir zamanda olan doğumlarda, iç burcun 180 derece karşısına gelen burç, bir öncesi veya bir sonrasındaki burç yükselen burç olacaktır. Gece yarısındaki doğumlarda ise yükselen burç, iç burçtan 3 veya 4 önceki burç olur.