26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

24 Temmuz hava durumu raporu belli oldu

Meteoroloji'den 5 günlük İstanbul hava durumu, gök gürültülü sağanak yağmur yağması tahmin edilirken Meteoroloji gökyüzü sıcaklık verileri açıklandı

24 Temmuz 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
24 Temmuz hava durumu raporu belli oldu

İstanbul hava durumu nasıl olacak?

Kentin bazı bölgelerinde gecenin erken saatlerinde hafif aralıklarla başlayan yağış, ilerleyen saatlerde gök gürültülü ve sağanak şeklinde kent genelinde etkisini sürdürüyor. Ayrıca, kentin birçok yerinde şimşekler gözleniyor.

Şiddetli ve gök gürültülü yağış, Anadolu Yakası'nda yerini zaman zaman doluya bırakıyor.

Hayatı olumsuz etkileyen sağanak nedeniyle su birikintileri oluşan yollarda ilerlemekte zorlanan sürücüler, araçlarını yol kenarına çekip yağışın hafiflemesini bekliyor.

Bazı bölgelerde su baskınlarından kaynaklanan ve rögar kapaklarından taşan suları tahliye etmek için itfaiye ekipleri çalışmalarına devam ediyor

 

 

Bursa'da hava durumun parçalı bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklıklığının ise 33 derece olacağı tahmin ediliyor.

Antalya'da hava durumun az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklıklığının ise 40 derece olacağı tahmin ediliyor.

Samsun'da hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken günün en yüksek sıcaklıklığının ise 29 derece olacağı tahmin ediliyor.

Trabzon'da hava durumunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken günün en yüksek sıcaklıklığının ise 28 derece olacağı tahmin ediliyor.

Erzurum'da hava durumunun parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken günün en yüksek sıcaklıklığının ise 26 derece olacağı tahmin ediliyor.

Diyarbakır'da hava durumun parçalı ve az bulutlu olması beklenirken günün en yüksek sıcaklıklığının ise 38 derece olacağı tahmin ediliyor.