26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İçişleri Bakanlığı personel alımı

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl yapılacak? 2018 İçişleri Bakanlığı büro personel alımı başvuru şartları neler?

19 Temmuz 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İçişleri Bakanlığı personel alımı

İçişleri Bakanlığı Nüfus Müdürlüğü bünyesine alım yapmaya hazırlanıyor. Toplam 1.117 büro personelini kadrosuna alacak olan bakanlık, adaylardan KPSS puanı talep edecek. 35 yaşını doldurmama ve KPSS puan sıralamasına göre mülakat imkanı elde edecek olan vatandaşlar, öncelikle başvurularını gerçekleştirecek. Peki, İçişleri Bakanlığı Nüfus Müdürlüğü personel alımı başvurusu nasıl yapılacak? İşte, o detaylar İçişleri Bakanlığı'nın Nüfus Müdürlüğü birimleri için yayımladığı 1117 sözleşmeli personel alımı ilanı, 16 Temmuz Pazartesi günü erişime açıldı. 4B sınıfında büro personeli sınıfında yapılacak olan alımlar, E-Devlet üzerinden 20 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek. Brüt 2 bin 439 lira ile göreve başlayacak olan memurlar, her yıl yapılan maaş zamlarından da faydalanabilecek. Nüfus Müdürlüğü sınavı için KPSS puanı ise şart olacak. Peki, İçişleri Bakanlığı Nüfus Müdürlüğü personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte, detaylı bilgiler
 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığına bağlı il ilçe nüfus müdürlüklerine memur alımı için yayınladığı ilan ile toplam 1.117 sözleşmeli büro personeli alımı yapacağını açıklanmıştı. Açıklanan ilana başvurular 16 Temmuz 2018 de başlıyor.

1117 (Memur) büro personeli alımı İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlandı ve yayınlanan ilana göre ülkemizin çeşitli illerinde toplam 1.117 sözleşmeli büro personeli istihdam edilecek. Alımlara başvurular 16 Temmuz 2018 de başlıyor. Alınacak personeller çalışacakları birimler ise kaymakamlıklar, valilikler, il ve ilçe nüfus müdürlükleri ve taşra teşkilatları olarak duyurulmuştu.

Bakanlığın yayınladığı ilana başvuru şartları ise şöyle; Sözleşmeli büro personeli olarak çalışmak isteyen adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu madde 48’de belirtilen özellikleri taşımaları gereklidir. Bunun yanı sıra en az ön lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecektir. İlanda ön lisans ve lisans mezunları için ayrılan kontenjan sayıları da her bir il için ayrı ayrı belirtilmiştir.

Adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları isteniyor. Ayrıca istihdam edilecek pozisyonun sözleşmeli bir pozisyon olması nedeniyle son 1 yıl içerisinde aynı statüdeki bir sözleşmeli pozisyondan ayrılmamış olmak da istenen şartlar arasında yer alıyor. Ayrıca adayların mezuniyet durumlarına göre ilgili KPSS B puan türüne sahip olmaları gerekiyor.

Başvuru Şekli ve Tarihleri; Başvurular 16 ile 20 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılabilecek. Başvuru yapacak adaylar İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan duyurudaki linke tıklayarak başvuru yapabileceklerdir. Bu linke erişmek isteyen adayların E-Devlet şifresine sahip olmaları gereklidir. Bunun için en yakın PTT şubesine başvuru yapılarak e-devlet şifresi alınabilir.