26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İngiliz kadının cenazesi İslami usüllere göre defnedildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Multipl Skleroz (MS) hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İngiliz Linda Riordan'ın cenazesi, İslami usüllere göre toprağa verildi.

AA27 Eylül 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
İngiliz kadının cenazesi İslami usüllere göre defnedildi

İngiltere'den Fethiye'ye 13 yıl önce tatile gelen, ardından eşi John Thomas Riordan ile Foça Mahallesi Çalış mevkisine yerleşen Linda Riordan, bir süre önce MS hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Tedavi gördüğü Fethiye Devlet Hastanesinde hayatını kaybeden 61 yaşındaki Riordan'ın cenazesi, Foça Mahallesi Mezarlığı'nda okunan duanın ardından İslami usüllere uygun şekilde defnedildi.

Cenaze töreninin ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Törene katılan Riordan'ın eşi John Thomas Riordan ve yakınları ise defin işleminin ardından kendi inançlarına göre dua etti.

Törenin arından gazetecilere açıklama yapan Riordan'ın eşi Thomas Riordan, eşinin Fethiye aşığı olduğunu söyledi.

Fethiye'ye yerleşme kararını eşiyle birlikte aldıklarını anlatan Riordan, "Karım Türkiye'yi ve Müslümanları çok seviyordu. Cenazesinin de Çalış manzaralı Foça Mahallesi mezarlığına defnedilmesini istedi. Biz de cenazesini İslami usüllere göre buraya defnettik." dedi.