25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kenan Pala kimdir kaç yaşındadır

Kenan Pala kimdir kaç yaşındadır merak ediliyor. ABD'deki San Diego Francis Parker Ortaokulu'nun 8. sınıf öğrencisi Kenan Pala'nın (13) evsiz ve yurtsuzlar için yaptığı çalışmalar nedeniyle, kentte bu yıl 23 Ocak, 'Kenan Pala Günü' ilan edildi.

25 Ocak 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kenan Pala kimdir kaç yaşındadır

KENAN PALA KİMDİR?

ABD'deki San Diego Francis Parker Ortaokulu'nun 8. sınıf öğrencisi Kenan Pala'nın (13) evsiz ve yurtsuzlar için yaptığı çalışmalar nedeniyle, kentte bu yıl 23 Ocak, 'Kenan Pala Günü' ilan edildi

 

ÖDÜLÜNÜ REKORTMEN YÜZÜCÜNÜN ELİNDEN ALMIŞTI

Geçen yıl nisan ayında da yaptığı çalışmalardan dolayı ABD'de en iyi 10 genç gönüllüden biri seçilen Kenan Pala ödülünü Washinton'daki Andrew W.Mellon Auditoriumu'nda düzenlenen törenle Olimpiyat Şampiyonu, rekortmen yüzücü Michael Phelps'ten almıştı. Bu ödül karşılığı Kenan'ın başkanlığını yürüttüğü dernek 10 bin dolar ödül kazanmıştı. Kasım ayında ise Kenan Pala, San Diego kentinde 'Yılın Gönüllüsü' ödülünü kazandı. Ödülü, Topluluklar Hizmetleri Vakfı Başkanı Grey Angale, Kenan Pala'ya sundu.

Kenan Pala iki yıl önce de okuduğu Francis Parker Okulu'ndaki spor salonunun 235 metrekarelik tabanını 10 öğrenci arkadaşıyla, 4 bin mısır gevreği ve yulaf ezmesi kutusuyla 4 saatte mozaik şeklinde kaplayarak Guinness Dünya Rekoru'nu kırmıştı. Geçmişte Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan İdris Pala ve eşi Sema Pala da torunları Kenan Pala'nın Guinness Dünya Rekoru heyecanında hazır bulunmak için İzmir'den San Diego'ya gitmişlerdi.