2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Meteoroloji açıkladı: Salı gününe kadar yağış yok

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava durumu bugün şöyle:

20 Ekim 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Meteoroloji açıkladı: Salı gününe kadar yağış yok
Yurdun genelinde yağış beklenmiyor, bütün bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
 
"SALI GÜNÜNE KADAR YAĞIŞ YOK"
 
Gelecek hafta salı gününden itibaren tüm yurt, Balkanlar ve orta Akdeniz üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisini altına girecek. Hava sıcaklıkları salı günü hissedilir derecede azalıp, mevsim normallerine düşecek. Çarşamba ve perşembe gününden itibaren de hem hava sıcaklıkları azalacak hem de yağışlar başlayacak. Hava sıcaklıklarında 8-10 derece azalma görülecek.
 
Meteoroloji 3. Bölge Müdürü Ergün Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekim ayının ilk yarısının mevsim normallerinde, yağışların ise normalin altında seyrettiğini söyledi.
 
Güler, 5 gün boyunca, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde olacağını belirterek, şöyle konuştu:
 
"Eskişehir'de ekim ayının uzun yıllar ortalamasına göre günün en yüksek hava sıcaklığı 20 derece civarında, en düşük ise 5 derece civarında. Önümüzdeki ilk 5 gün içinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredecek. Günlük en yüksek sıcaklıklar 22-25 derece ölçülecek. En düşük sıcaklıklar ise 8-10 derece olacak. Önümüzdeki hafta salı gününe kadar yağış beklemiyoruz. Bölgemizde benzer hava şartları hüküm sürecek. Uzun yıllar ortamalasına göre ekim ayı toplam yağış 28 milimetre civarında. Şu ana kadar Eskişehir'de 11 milimetrelik bir yağış aldık."
 
Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, kuzey ve iç kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
 
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
 
Ankara: Az bulutlu ve açık 23
 
İstanbul: Az bulutlu ve açık, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 23
 
İzmir: Az bulutlu ve açık 26
 
Adana: Az bulutlu ve açık 32
 
Bursa: Az bulutlu ve açık, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 27
 
Antalya: Az bulutlu ve açık 28
 
Samsun: Az bulutlu ve açık 21
 
Trabzon: Az bulutlu ve açık 21
 
Erzurum: Az bulutlu 16
 
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 27