27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

MSÜ sınavı puan hesaplama nasıl yapılır?

2018 MSÜ Milli Savunma Üniversitesi sınavı puan hesaplama nasıl yapılır merak ediliyor. Milli Savunma Üniversitesi MSÜ askeri öğrenci alımı giriş sınavı Türkiye genelinde bulunan sınav merkezlerinde gerçekleştirildi.

19 Mart 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
MSÜ sınavı puan hesaplama nasıl yapılır?

MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

ÖSYM tarafından yayımlanan MSÜ başvuru kılavuzunda puan hesaplama ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

 

KAÇ NETE KAÇ PUAN GELİR?

Aşağıdaki tabloda Türkçe'den 33, Matematik'ten 26, Sosyal'den 10 ve Fen'den 10 olmak üzere toplamda 79 net yapan bir adayın aldğı puan ve tahmini sıralaması yazıyor.


2018 MSÜ SINAVI 

Sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Test, tek kitapçık halinde adaylara verilecek, adaylar cevaplarını cevap kağıdına işaretleyeceklerdir. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

 

Puan türlerinin hesaplanmasında testlerin ağırlıkları
 
                Türkçe  Temel Matematik           Fen Bilimleri       Sosyal Bilimler
 
MSÜ-SA              yüzde 25             yüzde 35             yüzde 30             yüzde 10
 
MSÜ-EA              yüzde 35             yüzde 35             yüzde 10             yüzde 20
 
MSÜ-SÖ              yüzde 35             yüzde 20             yüzde 10             yüzde 35
 
MSÜ-GN             yüzde 35             yüzde 35             yüzde 15             yüzde 15