26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Emekli maaşı hesaplama...

SSK emekli maaşı hesaplama işlemi SGK resmi sayfasından yapılırken, Bağ-Kur emekli maaşı sorgulama işlemi ise e-Devlet portalı üzerinden gerçekleştiriliyor.

21 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Emekli maaşı hesaplama...

2018 EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Belirlenen sürede çalışma gününü dolduran, yaş kriterini ve prim ödemelerini tamamlayan vatandaşların hak sahibi olduğu emekli maaşı her çalışanın dört gözle beklediği ödemedir. Binlerce SSK ve Bağ-Kur emeklisi de alacağı emekli maaşını öğrenmek üzere sorgulamalar yapmaktadır. Peki, emekli maaşı nasıl hesaplanır? Önceki yıllarda uzun uğraşlar gerektiren bu işlem, SGK tarafından açılan sayfa ile artık çok kolay.

SSK emekli maaşı hesaplama işlemi SGK resmi sayfasından yapılırken, Bağ-Kur emekli maaşı sorgulama işlemi ise e-Devlet portalı üzerinden gerçekleştiriliyor. Emekli maaşınızı sorgulamak ve hesaplamak için yapmanız gereken linklere tıklamak ve gereken bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmaktır. İşte, 4A ve 4B emekli maaşı hesaplama işlemi ayrıntıları...

 

4A (SSK) EMEKLİ MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Emekli maaşını hesaplamak isteyen 4A emeklisi vatandaşların yapması gereken tek işlem "uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/" adresine giderek "TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi" gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak.

 

4B (BAĞ-KUR) EMEKLİ MAAŞI NASIL SORGULANIR?

4B Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşlar ise belirtilen e-Devlet linkine tıklayarak, gerekli olan TC. kimlik no ile e-Devlet şifresini girerek sorgularını tamamlayabilirler. Ancak sisteme giriş yaptıktan sonra açılan 4B emekli maaşı hesaplama sayfasında esnaf yahut tarım işçisi seçeneklerini seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra kolaylıkla emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz.