26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

PÖH ve polis alımları ne zaman başlıyor?

2017 POMEM başvuruları başladı mı? PÖH ve polis alımları ne zaman yapılacak? sorularına yanıt aranıyor. Detayları haberimizde sizler için derledik.

13 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
PÖH ve polis alımları ne zaman başlıyor?

Polis Özel Harekat (PÖH) bünyesine katılmak isteyenler alımların ne zaman yapılacağını merak ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni dönemde düzenlenecek yazılı ve uygulamalı sınavlar ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri için öğrenci alımı gerçekleştirilecek. Son olarak 16 Haziran 2017 tarihinde gerçekleştirilen POMEM sınavının ardından mesleki eğitimleri için beklemeye başladı. Diğer yandan bu dönemde çeşitli nedenlerle başvuru yapamayan adaylar ise 21. dönem POMEM alımı için beklemeye başladı. Kariyerini polis olmak hayalleri üzerine kuran binlerce genç PÖH alımı için beklerken, adayları sevindiren açıklama Yozgat POMEM müdürü Şaban Kütükoğlu'ndan geldi. 

POMEM ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Yozgat POMEM müdürü Şaban Kütükoğlu, 21. dönem alımları hakkında açıklamalarda bulundu. Yozgat'ta 620 erkek ve 400 kadın öğrencinin eğitimlerinin sürdüğünü belirten Kütükoğlu, 5 aylık eğitimden geçecek öğrencilerin 10 Aralık 2017 tarihinde mezun olacaklarını ifade etti. Öğrencilere hukuk, ,insan hakları, atış gibi dersler verileceğini söyleyen Kütükoğlu, 21. dönem dönem POMEM alımları kapsamında 12 bin polis adayının eğitime alınacağını ve bunun 20. dönem POMEM eğitimleri bitmeden yapılacağını açıkladı.