8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

POMEM 2017 sonuçları başvuruları Polis PÖH alımı ne zaman

Polis alımları 2017 yılında da yakından takip ediliyor. POMEM sonuçları ne zaman açıklanır, POMEM mülakat tarihi açıklandı mı sorularının cevapları merak edilen konular arasında yer alıyor. Polis olmak isteyen binlerce vatandaş Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Bir önceki polis alımı olan 20. Dönem alımlarının ön başvuruları 03-14 Nisan 2017 tarihleri arasında pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak gerçekleştirildi. İşte detaylar...

25 Ekim 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
 POMEM 2017 sonuçları başvuruları  Polis PÖH alımı ne zaman

Polis Akademisi alımı ne zaman, POMEM sonuçları mülakatı ile ilgili yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. POMEM alımları ne zaman yapılacak? Polis olmak isteyen binlerce vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen tarihlerde başvurularını gerçekleştirip, sonuçları beklemeye başlıyorlar. Daha önce yapılan açıklamalarda 21. Dönem başvurularının 2018’den önce alınacağı duyurulmuştu. 21. Dönem POMEM başvuruları 25 Eylül 2017 tarihinde başladı ve başvurular 6 Ekim 2017 tarihinde sona erdi. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak. Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları kurumun resmi internet sitesi pa.edu.tr’de vatandaşlara duyuruldu. Mülakat tarihi ve sonuçlar ile ilgili yapılan güncel açıklamaları haberimiz üzerinden takip edebilirsiniz.

Polis Meslek Egitim Merkezi (POMEM); Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olup yapılacak sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır.

 
POMEM eğitim süresi ne kadar? İçişleri Bakanlığı tarafından Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nde eğitim süresinin 6 aydan 4 aya indirilmesini içeren yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Detaylar haberimiz içerisinde sizlerle.
 

POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN?

21. dönem POMEM başvuruları 25 Eylül 2017 tarihinde başladı ve 6 Ekim 2017 tarihinde tamamlandı. Adaylar, 25/09/2017-06/10/2017 tarihleri arasında pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yaptılar.

 

POMEM EĞİTİM SÜRESİ NE KADAR?

İçişleri Bakanlığı tarafından Polis Meslek Eğitim  Merkezleri (POMEM) Eğitim-Öğretim Yönetmeliği'nde eğitim süresinin 6 aydan 4 aya  indirilmesini içeren yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yönetmeliğin 6'ncı maddesinin birinci fıkrasında geçen  "POMEM'lerde 6 aydan az olmamak üzere mesleki eğitim verilir." ifadesi,  "POMEM'lerde 4 aydan az olmamak üzere mesleki eğitim verilir." olarak değiştirildi.

Yönetmeliğin 7'nci maddesinde yapılan değişiklikte ise "POMEM'lerde  eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az 6 aydır." ifadesindeki "6 ay"  ibaresi de "4 ay" olarak düzenlendi.

 Ayrıca yönetmeliğe eklenen geçici madde ile halen eğitim-öğretime  devam eden öğrenciler için de bu yönetmelik hükümlerinin uygulanacağı belirtildi.