26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Polis alımı için bekleyiş sürüyor

Polis olmayı hayal eden milyonlarca gencin umudu POMEM ve PÖH başvurularında. Son olarak geçtiğimiz aylarda 21. dönem alımları olan POMEM ve PÖH alımı normal polis sınıfı için yapılmıştı.

21 Kasım 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Polis alımı için bekleyiş sürüyor

POMEM ve PÖH alımı ile ilgili 13 bin kadro açılması ile birlikte milyonlarca genç polis olmak için başvuru işlemlerin nasıl yapılacağını aranan şartların neler olduğunu merak ediyor. Polislik mesleği ideallerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyecekleri yolunda araştırmalar yapmaya başladılar. 

 

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK

Polis Özel Harekat (PÖH) alımları bilindiği üzere belirli eğitimlerden geçirilerek yapılmakta olup genel olarak alımlar POMEM kapsamında yapılmaktadır. 19. dönem POMEM alımı PÖH sınıfı için yapılmış ve 20. dönem ile 21. dönem alımları ise normal polis sınıfı için yapılmıştı. Şimdi adaylar gözlerini 22. dönem POMEM'e çevirdi ve yeni dönem alımlarının 22. dönem POMEM ile yapılabileceğini tahmin etmektedir.

 

PÖH yaş şartı kaçtır?

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabilirler.

2017 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1990 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.