10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

Regaip Kandili önemi nedir Regaip Kandili'nde ne oldu

Regaip kandili bugün idrak edilecek. Müslümanlar Regaib kandiline ulaşmanının mutluluğunu yaşıyor. Perşembeyi cumaya bağlayan gece idrak edilecek Regaip kandili, Recep ayının ilk Cuma gecesidir.

30 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Regaip Kandili önemi nedir Regaip Kandili'nde ne oldu

Regaib; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Bu geceleri vesile ederek nâfile namaz kılmak, Kur'ân-ı Kerîm okuyarak üzerinde düşünmek, tezekkür ve tefekkür etmek gerekmektedir. Regaib kandilinde ne oldu? Regaip kandili nedir? Bu geceyle ilgili detaylı bilgiler haberimizde. Perşembeyi cuma gününe bağlayan gece idrak edilecek olan Regaip kandili bu akşam idrak edilecek. Günahların bağışlanacağı, edilen duaların Allah'a ulaşacağı, İbadetlerin sevaplarının katlanacağı Mübarek Regaip kandili, kelime manası olarak pek çok ihsan demektir. Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir.

 

Bu gece, Peygamber efendimizin babasının evlendiği gece değildir. Böyle söylemek yanlıştır. Resulullah'ın dokuz aydan önce dünyayı teşrif etmiş olduğunu bildirmek olur ki, bu da, noksanlık ve kusurdur. Her bakımdan, her insanın üstünde ve her bakımdan kusursuz olduğu gibi, Âmine validemizi nurlandırdığı zaman da, noksan ve kusurlu değildi. Bu zamanın noksan olması, tıp ilminde kusur sayılmaktadır. Üç ayların birincisi olan Recep ayının ilk cuma gecesi Regaib gecesidir. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (SAV), tespih namazı kılarak da Regaip gecesini ibadetle geçirmiştir.

 

REGAİP KANDİLİ MESAJLARI İÇİN TIKLAYIN...

 

REGAİB NE DEMEKTİR, ÖNEMİ NEDİR?

Regaib kelime manası olarak pek çok ihsan demektir. Regaip kandili ihsan gecesidir ve fazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Perşembeyi Cumaya bağlayan geceye denk gelir. Cuma gecesine denk gelmesi sebebiyle de bu Regaib kandili önemli ve özeldir. Profesör Doktor Nihat Hatipoğlu Regaip Kandilinin önemini şu şekilde anlattı. "Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir.

 

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

2017 yılında kandiller hangi günlere denk geliyor? İşte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2017 yılının kandil günleri:

 

30 Mart 2017 Perşembe'yi Cumaya bağlayan gece Regaip kandili

23 Nisan 2017 Pazar Miraç kandili

10 Mayıs 2017 Çarşamba Berat kandili

29 Kasım 2017 Çarşamba Mevlid kandili

 

REGAİP KANDİLİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Regaib; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Recep ayının da ilk cuma gecesi… Allah'ın mağfiretinin, engin lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı bir rağbet gecesi…

 

İstek, arzu ve beğenmedir rağbet… İnsan rağbet ettiği değerlere göre rağbet görür. Regaib Kandili ise her türlü arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı, rağbetlerimizi iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, hakka ve hakikate; regaibimizi Rabbimize yöneltme, bütün işlerimizi O'nun rızasına uygun hâle getirme çabasıdır. Rağbetimiz başkaca hiç bir şeye değil, sadece O'na olsun ki, her gecemiz Regaip olsun.