26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sanatın ‘birleştirici gücü’ devreye girmeli

Besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu, seçim hazırlığı dolayısıyla insanların biraz bölünmüş durumda olduğunu söyledi ve ekledi: Bence sanatımızın gücü burada devreye girmeli.

22 Mayıs 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Sanatın ‘birleştirici gücü’ devreye girmeli

Tulunay Uğurlu’nun seçme eserlerinin yer aldığı ‘Best of Tuluyhan 2’ albümü müzikseverlerle buluştu. Yeni albümüne ilişkin açıklamada bulunan sanatçı, bugüne kadar 10’dan fazla CD’ye imza attığını belirterek, bu albümlerden hazırladığı bir seçkiyi, geçen yıl satışa sunulan ‘Best of 1’ albümüne aldığını söyledi. Uğurlu, albümün beklenenin üzerinde başarı kazandığına işaret ederek “Türkiye gibi nüfusu genç bir ülke için, sanatçıların sürekli yeni kuşaklara kim olduklarını, neler yaptıklarını hatırlatması, eski çalışmalarını yeni düzenlemelerle sunması çok önemli.” ifadelerini kullandı.

GENÇLERE HİTAP EDEBİLİYORUM

Sanatçı, müziğe başladığı yıllardan bugüne çağdaş olanı arayıp, gençlerin gerisinde kalmamak için sürekli kendini yenilemeye çabaladığının altını çizerek “Çok şükür hala gençlere hitap edebiliyorum. Onları müziğimle kavrayabiliyorum. ‘Best of’ albümleri, içinde her zaman genç ve yeni olanı barındıran bir bestecinin genç kuşaklarla buluşması. 2019’da üçüncü ve son Best of albümünü çıkarıp, kısmet olursa 2020’de yeni eserlerle müzikseverlere seslenmek istiyorum.” diye konuştu.Türkiye’de bir seçim hazırlığı olduğunu ve insanların biraz bölünmüş durumda olduğunu söyleyen Uğurlu “Bence sanatın gücü burada devreye girmeli. Aslında o kadar büyük bir zamanlama oldu ki bu albümün çıkış tarihi. Böyle bir bölünmüşlüğün tam ortasında ve sanki sanatın birleştirici gücü, Uğurlu’nun eserlerindeymişçesine. Umarım bu ülkenin tüm insanları, Tuluyhan Uğurlu’nun eserlerinin çatısı altında buluşur.” dedi.