26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sofuoğlu TEKNOFEST’te F-16 ile yarışacak

TEKNOFEST İstanbul’da motosikletiyle F-16 uçağına karşı yarışacak olan AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu “Dünyanın en büyük havaalanına yakışır bir tanıtım organizasyonu gerçekleştireceğiz. F-16 uçağıyla yarışmak yıllardır hayalimdi” dedi. 

14 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Sofuoğlu TEKNOFEST’te F-16 ile yarışacak

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında 3. havalimanının tanıtımı için motosikletle, F-16 savaş uçağına karşı yarışacak.  Sofuoğlu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile İstanbul’da 20-23 Eylül’de düzenlenecek TEKNOFEST etkinliklerine yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi. 

DÜNYADA BİR İLK 

Sofuoğlu, festival kapsamında F-16, THY yolcu uçağı, Formula 1 yarış aracı, motosiklet ve lüks spor otomobilin aynı anda birbiriyle yarışmasının planlandığını ifade etti. Daha önce dünyanın en hızlı araçlarının bir araya getirilerek aynı anda yarıştırılmadığını vurgulayan Sofuoğlu “Dünyanın en büyük havaalanına yakışır bir tanıtım organizasyonu gerçekleştireceğiz. F-16 uçağıyla yarışmak yıllardır hayalimdi. Hayalimi böylesine ülkemize büyük katkı vereceğine inandığını 3. havalanının tanıtımı yaparak gerçekleştirmek bana ayrıca heyecan veriyor. Bu gurur ve heyecanı bütün halkımızla birlikte yaşayacağız.” dedi. 

ULAŞIM ÜCRETSİZ  

Yeni havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’e ulaşım ücretsiz sağlanacak. İETT katılımcıların, festivale rahat gidebilmesi için 16 merkezden ücretsiz otobüs seferleri planladı. Yolcu yoğunluğuna göre 09.00 ile 19.00 arasındaki  seferlerin ayarlaması yapılacak. 

Kızılırmak ile Yeşilırmak karşı karşıya 

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerince geliştirilen ‘Kızılırmak’ ve ‘Yeşilırmak’ roketleri, milli teknoloji hamlesi hedefleri doğrultusunda TEKNOFEST İstanbul’a katılacak. Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun’daki Kızılırmak ve Yeşilırmak’tan esinlenerek isimlendirilen roketlerin üniversitelerinde geliştirilmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Yürüttükleri çalışmanın Türkiye’nin savunma sanayisi için önem taşıdığına işaret eden Aydın “Ülkemizin savunma sanayisine ciddi katkıları olabilecek, bizim için de onur ve gurur verici bir çalışma. Bundan sonra daha da geliştirerek başarılı işler yapacağız.” dedi. Proje koordinatörü Melahat Cihan da roketlerin 10 kişilik takımla 8 ayda yapıldığını, son teknik bakım ve kontrollerinin yürütüldüğünü anlattı.