26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Son depremler Eskişehir Japonya Meksika son dakika deprem şiddeti kaç Kandilli Rasathanesi

Son depremler ile ilgili Kandilli Rasathanesi son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Deprem mi oldu sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. Meksika’da meydana gelen 7.1 büyüklüğünde depremin ardından, Japonya’da da 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Daha önce de Meksika’da 7.1 büyüklüğünde yaşanan deprem tüm dünyayı büyük bir yasa boğdu. Deprem, büyük maddi zarara ve can kaybına neden oldu. Meksika son dakika haberlerini sizler için derledik. Depremde 27 bina çöktü ve enkaz altında kalanlar oldu. Meksika İçişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre depremde ölenlerin sayısı 248'e çıktı. Türkiye’de gece 3:14 sularında Muğla’da deprem meydana geldi. Muğla Bodrum’da yaşanan depremin şiddeti 3.1 şiddetinde olduğu açıklanırken, Muğla Milas’ta yaşanan depremin şiddeti 3.4 olarak kaydedildi. Son depremler ile ilgili tüm gelişmeler haberimiz içerisinde yer alıyor.

21 Eylül 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

Son depremler ile ilgili Kandilli Rasathanesi resmi internet sitesi üzerinden yaşanan gelişmeleri aktarıyor. Deprem mi oldu sorusu sıkça soruluyor. Eskişehir'de deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya  göre, Ege Denizi'nde saat 11.27'de 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin yaklaşık 10 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi. Meksika’da meydana gelen 7.1 büyüklüğünde depremin ardından, Japonya’da da 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Daha önce de Meksika’da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can ve mal kaybı yaşandı. 27 bina çöktü ve enkaz altında kalanlar oldu. Meksika İçişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre depremde ölenlerin sayısı 248'e çıktı. Başkent Mexico City'de yerle bir olan bir okulun enkazından 20 çocuğun cansız bedeni çıkarıldı, enkaz altında halen en az 30 insan var. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, depremin merkez üssü Mexico City'nin güneyindeki Puebla eyaleti ve sarsıntı yerin 51 kilometre altında gerçekleşti. Mexico City'deki BBC muhabiri Juan Paullier, depremin hissedilmesiyle insanların sokaklara korkuyla, titreyerek çıktığını, herkesin ağlayarak yakınlarını telefonla aramaya çalıştığını aktardı. Paullier, karşılaştığı görüntülerin ölü sayısının artacağına işaret ettiğini de ekledi.

Türkiye’de gece 3:14 sularında Muğla’da deprem meydana geldi. Muğla Bodrum’da yaşanan depremin şiddeti 3.1 şiddetinde olduğu açıklanırken, Muğla Milas’ta yaşanan depremin şiddeti 3.4 olarak kaydedildi. Son depremler ile ilgili tüm gelişmeler haberimiz içerisinde yer alıyor.

 

ESKİŞEHİR'DE DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya  göre, Ege Denizi'nde saat 11.27'de 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin yaklaşık 10 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

Eskişehir'de bugün saat 12.01'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 3.3 büyüklüğündeki deprem korkuttu.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre bugün saat 12.01'de merkez üssü Eskişehir Tepebaşı İlçesi olan 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çok kısa süren deprem kent merkezinde hissedildi. Bazı kişiler, depremle birlikte korkuya kapılıp, ev ve işyerlerini terk edip dışarı çıktı.

 

JAPONYA'DA DEPREM

Meksika’da meydana gelen 7.1 büyüklüğünde depremin ardından, Japonya’da da 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin merkez üssünün, Japonya’nın güneydoğusunda Kamaişi kentinin 283 kilometre açığı olduğunu belirtti..Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

 

MEKSİKA SON DAKİKA HABERLERİ

Meksika'nın orta kesiminde gerçekleşen 7.1 büyüklüğündeki depremde can kaybı 248'i buldu. Son olarak başkent Mexico City'de yıkılan bir ilk okuldan okuldan 21 çocuğun cansız bedeni çıkarıldı. Coapa semtindeki Rebsamen isimli okulun enkazı altında çoğu çocuk halen en az 30 insan var.

Yerel saatle 1.14'te meydana gelen sarsıntıyla milyonlarca insan çığlık atarak sokaklara koştu, büyük panik yaşandı.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, depremin merkez üssü Mexico City'nin güneyindeki Puebla eyaleti ve sarsıntı yerin 51 kilometre altında gerçekleşti.

Deprem, başta başkent Mexico City olmak üzere çok sayıda şehirde binaları yerle bir etti. Deprem anında çekilen görüntülerde binaların inanılmaz şekilde sallandığı görülüyor. Sarsıntıdan hemen sonra ise Mexico City'deki bir gökdelenden çekilen videoda yıkılan binalardan yükselen toz bulutları göze çarpıyor.

Dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan Mexico City'de en az 30 binanın çöktüğü tahmin ediliyor. Birçok şehirde insanlar çaresizce enkaz altında kalan yakınlarının çıkarılmasını bekliyor. En çok can kaybının gerçekleştiği eyaletler Morelos, Mexico City, Puebla. Uluslararası haber ajanslarının geçtiği fotoğraflarda, enkazdan çıkarılan cesetler, gözyaşı döken insanlar, yıkılmış binalar var. Kurtarma çalışmalarına Ordu birlikleri de destek veriyor. BBC, kurtarma ekiplerinin gece saatlerinde de enkaz altında canlı aradığını ve zamana karşı yarış verdiğini bildiriyor. Mexico City'deki BBC muhabiri Juan Paullier, depremin hissedilmesiyle insanların sokaklara korkuyla, titreyerek çıktığını, herkesin ağlayarak yakınlarını telefonla aramaya çalıştığını aktarıyor. Paullier, karşılaştığı görüntülerin ölü sayısının artacağına işaret ettiğini de ekliyor.

Ülkede 8 Eylül'de yaşanan 8,1 büyüklüğündeki depremde de 96 kişi yaşamını yitirmişti.

Meksika'da 19 Eylül 1985'de meydana gelen 8,1 şiddetindeki deprem en az 5 bin kişinin ölümüne yol açmıştı.  

VAN'DA DEPREM MEYDANA GELDİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürlüğü, saat 12.41’de merkez üssü Van Erciş Yankıtepe’de 4.3 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini bildirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, deprem bugün saat 12.41'te, yerin 5 kilometre derinliğinde kaydedildi. 4.3 büyüklüğündeki deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Depremde herhangi bir can kaybı ve hasar meydana gelmedi. 

 

SON DEPREMLER

Deprem Nedir? Nasıl Oluşur? Türleri Nelerdir?

Halk arasında zelzele olarak da bilinen deprem, yer kabuğunda beklenmedik bir anda meydana gelen sarsıntı olayıdır. Bu sarsıntının boyutu yer altındaki sismik hareketlerin büyüklüğüne göre, yer yüzünde kırılma olarak kendini gösterir. Hayatı olumsuz şekilde etkileyen doğal afetlerden biri olan deprem hakkında bilmediklerinizi makalemizde detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz.

Farklı şiddetlerde meydana gelen depremler bazen çok hafif sallantı şeklinde bazen de büyük tsunamilere sebep olacak kadar şiddetli olmaktadır. Eğer yeryüzüne yakın bir yerde çok büyük şiddette bir deprem meydana geldiyse bu tsunami, volkanik hareketler ve toprak kaymaları gibi birçok doğa olayını da tetikleyebilmektedir.

Dünyanın en etkin deprem kuşakları arasında yer alan ülkemizde de irili ufaklı birçok deprem meydana gelmektedir. Geçmişte yaşanılan büyük depremlerde ciddi sayıda can ve mal kaybı olmuş, birçok yer yaşanılamayacak hale gelmiştir