26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Tayfun Talipoğlu neden öldü

Gazeteci, program yapımcı ve sunucusu Tayfun Talipoğlu 55 yaşında hayatını kaybetti.

24 Mart 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Tayfun Talipoğlu neden öldü
İzmir'deki evinde fenalaşan gazeteci Tayfun Talipoğlu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Gazeteci Tayfun Talipoğlu, İzmir'de tedavi altına alındığı hastanede 55 yaşında hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Talipoğlu'nun Konak ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinde fenalaşması üzerine yakınları tarafından sağlık ekiplerine haber verildi. Sağlık görevlilerince İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Talipoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Oğlu, ölüm nedenini kalp krizi olarak açıkladı. Fakat bir televizyon kanalında yayınlanan zayıflatıcı krem reklamları akıllara, 'Tayfun Talipoğlu'nun ölümüne bu zayıflatıcı krem mi neden oldu?' sorusunu getirdi.
 
TAYFUN TALİPOĞLU'NUN ÖLÜMÜNDE KREM ŞÜHPESİ!
Tayfun Talipoğlu’nun ani ölümü akıllara bir televizyon kanalında yayınlanan zayıflatıcı krem reklamlarını getirdi. Talipoğlu 'Krem sayesinde 27 günde 9 kilo verdim' demişti. Gazeteci Tayfun Talipoğlu, İzmir’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını kaybetti. Daha önce de anjiyo olan ve stent takılan Talipoğlu’nun kesin ölüm nedeni otopsi sonrasında belli olacak. Ancak Talipoğlu’nun bir televizyon kanalında yayınlanan zayıflatıcı krem reklamlarına çıkması ve bu kremi kullandığını söyledikten sonra yaşamını yitirmesi akıllara soru işaretleri getirdi.
 
'27 GÜNDE 9 KİLO VERDİM'
Tayfun Talipoğlu bir televizyon  programına katılırken, programda tanıtımı ve satışı yapılan ‘Termal etki’ ismindeki zayıflama kreminden kullandığını duyurmuştu. Yaklaşık bir ay boyunca TV programında tanıtım yapan Talipoğlu, “Krem sayesinde 27 günde 9 kilo verdim. Bu krem çok önemli bölgesel zayıflatıyor. Yüzde ya da herhangi bir yerde sarkma olmuyor. 103 kilodan 94 düştüm. 82 kiloya kadar inmek istiyorum bunun için 12 kilo daha vereceğim” demişti. Kremin internet sitesinde , “Kalp rahatsızlığı geçirmiş olanlar kullanamaz” uyarısı olmasına rağmen Talipoğlu’nun Tv programında kalp rahatsızlığı geçirdiğini belirtmesi dikkat çekti.
 
Vatan'ın haberine göre, Talipoğlu’nun ölümünün ardından firma yetkilileri de bir açıklama yaptı. Firma yetkilileri, “Öncelikle kendisi bu kremi sürekli kullanmıyordu. Reklam unsuru olarak televizyonda o şekilde açıklamıştı. Tayfun Talipoğlu, geçtiğimiz Temmuz ayında kremi kullanmış. Bize ulaşıp, “Çocuklar bu ürün işe yarıyor, isterseniz belli bir bedel karşılığında reklamını yapabilirim” dedi. Tayfun Bey’in kalp rahatsızlıkları ve geçirdiği ameliyatı kremi kullandıktan sonraki süreçte gerçekleşti. Zaten son 8 aydır kullanmıyordu” diyerek kendilerini savundular.
 
 
ZEHİR GİBİ 
Kremi kullananların internet üzerinde yaptıkları yorumlarda ise bir kullanıcının, “Ben de yeni başladım, aynı şekilde cayır cayır yakıyor. Sizce normal mi? Ürünün arkasında “Yakıcı, tahriş edici değildir” diyor ve sürerken kurudukça sanırım havaya bir gaz çıkıyor, zehir gibi... Ben çok öksürdüm sonra anladım ki jelden dolayı” şeklindeki yazısı dikkat çekti.
 
TAYFUN TALİPOĞLU NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?
Tayfun Talipoğlu'nun oğlu Candaş Talipoğlu, babasının kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Babasının üçüncü kez kalp krizi geçirdiğini, daha öncesinde stent takıldığını belirtti.
 
OĞLU CANDAŞ TALİPOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA
İzmir’de evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybeden 55 yaşındaki gazeteci-yazar Tayfun Talipoğlu’nun cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumuna getirildi.
 
Tayfun Talipoğlu’nun oğlu Candaş Talipoğlu, İzmir Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere açıklama yaptı. Babasının bu gece saat bir bir buçuk sıralarında kalp krizi geçirdiğini belirten Candaş Talipoğlu, "Bu geçirdiği üçüncü kalp kriziydi. Daha önce de bu tarz rahatsızlığı olmuştu. Stent takılmıştı. Herhalde yakın aralıklarla üst üste gelince bu sefer bünyesi dayanamadı. Arkadaşlar müdahalede bulunmuş 45 dakika ama olmadı. Defin Ankara’da olacak. Yarına yetişir mi bilmiyorum ama yetişmezse perşembe olacak.
 

Babam 1990 yılından beri fiilen gazetecilik yapıyor. Özellikle 'Bam Teli' ile herkesin tanıdığı biri oldu ama kendisi gazete yazarı olarak başlamıştı. Toplumda herkesin kendine yakın hissettiği gazetecilerden biri olduğunu hissediyorum. Bu ülkede çok şeye katkı sağladı. Barış ve birliktelik için çok çaba sarf etti. Eğitim kampanyalarına çok emek verdi elinden geldiğince. Herkes tarafından sevilen ender bir gazeteci olduğunu düşünüyorum. Yol hikaye kitabını yeni çıkarmıştı, çok istiyordu. Bu hafta içinde ya da hafta sonu için albüm çıkarmak istiyordu. Kendisinin görmesi kısmet olmadı. İnşallah bıraktığı yerden biz devam edeceğiz. Sevenlerini kitabı ve albümü ile buluşturacağız" diye konuştu.
 
Yapılacak otopsinin ardından Tayfun Talipoğlu’nun cenazesinin saat 14.00 uçağı ile Ankara’ya götürüleceği ve Ankara'da defnedileceği öğrenildi.
 

TAYFUN TALİPOĞLU KİMDİR?
1962 yılında Kars'ta dünyaya gelen Tayfun Talipoğlu, ilkokulu Malatya Şeker İlkokulu ve Eskişehir Yunus Emre İlkokulunda okudu. Ortaokulu Eskişehir'de, liseyi Ankara Atatürk Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1983 yılında mezun oldu. 
 
Milliyet gazetesinde muhabir olarak başladığı gazetecilik yaşamına önce Star1'de, sonra ATV'de haber muhabiri olarak devam etti. 1995 yılından itibaren önce ATV'de, 1999-2008 yılları arasında NTV'de, 2008-2010 yılları arasında TRT'de, 2011-2012 yıllarında TV8'de Bam Teli programını hazırlayıp sunmuştur. Birçok gazetede köşe yazarlığı da yapan Talipoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.
 
Benim Yolum, Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular, Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi, Çoluk Çocuk Yazıları, Eşekle Gelen Aydınlık yayınlanmış kitaplarıdır. Seyyah ve Bam Teli Yol Müzikleri adlı şiir ve türkü kasetleri de vardır.
 
TRT 1'de Bam Teli programının yanı sıra Nasılsınız isimli bir tartışma programını da yönetmiştir. Aynı zamanda Ekim 2007'den beri UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisidir.