27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Üç Aylar yapılacak ibadetler neler

Birçok kandil gecesini de içerisinde barındıran 3 (üç) aylar bugün başladı. Hicri ve miladi takvim farkından dolayı her sene 10 gün geriye giden 3 ayların birincisi Recep ayı 19 Mart Pazartesi günü itibariyle başlamış oldu. Kamerî takvimin yedinci, sekizinci ve dokuzuncu ayları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayları gelenekte 'üç aylar' diye adlandırılıyor.

19 Mart 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Üç Aylar yapılacak ibadetler neler

Hicri ve miladi takvim farkından dolayı her sene 10 gün geriye giden 3 ayların birincisi Recep ayı 19 Mart Pazartesi günü itibariyle başlamış oldu. Kamerî takvimin yedinci, sekizinci ve dokuzuncu ayları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayları gelenekte 'üç aylar' diye adlandırılıyor. Üç aylar islamın ilk dönemlerinden beri manevi açıdan büyük önem taşımaktadır.

Ramazan ayının da içinde bulunduğu üç aylar, 19 Mart Pazartesi günü başlayacak. recep ayının cumaya bağlanan ilk perşembe akşamı olan 22 Mart'ta da Regaip Kandili idrak edilecek.

3 AYLAR VE ÖNEMİ NEDİR?

Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat'le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram"a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.