26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Üniversiteli yetiştiren okul

Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bu yıl mezun olan bütün öğrenciler, YKS’de Türkiye dereceleri elde ederek hukuk, tıp, mühendislik, mimarlık gibi bölümlere yerleşti.

14 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Üniversiteli yetiştiren okul

Her yıl üniversite sınavlarında başarısını arttıran Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bu yıl verdiği 32 mezun da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS)  dereceler elde ederek Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine yerleşti. 32 öğrencinin 7’si hukuk, 3’ü tıp, 2’si bilgisayar mühendisliği, 2’si siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, 2’si elektrik-elektronik mühendisliği, 1’i biyomedikal mühendisliği, 1’i endüstri ve 1’i inşaat mühendisliği, 1’i makine mühendisliğini kazandı. 

İlk 3 binde 7 öğrenci

Okul müdürü Bayram Kefeli, 1873 yılında Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen okulun,Darüşşafaka Lisesi’nin taşınmasından sonra bir süre atıl kaldığını ve 2010’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla okullarına tahsis edildiğini söyledi.  Lisede yabancı öğrencilerin de eğitim gördüğüne dikkati çeken Kefeli, “60 ülkeden 420 öğrencimiz var. Bunların 240’ı uluslararası diğerleri de Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğrencilerimiz. Okulumuz Proje Okul kapsamında olduğu için sınavla öğrenci alıyoruz. Üniversite sınavına hazırlığı 2 yıla yaydık. 11 ve 12. sınıfların günde 2, haftada toplam 15 saat üniversite hazırlık dersi yapılıyor” diye konuştu. Öğrencilerin üniversiteye giriş sınavlarında önemli başarılar kazandığını vurgulayan Kefeli, “Bu yıl ilk 3 binde 7 YYöğrencimiz var. Öğrencilerimizin yüzde 78’i ilk 50 binin içinde. 32 öğrenci sınava girdi ve tamamı yüksek puan aldı. Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ, İstanbul, Marmara gibi üniversitelere girdiler” ifadelerini kullandı.     

DERSHANEYE GİTMEDEN HAZIRLANDIK

YKS’de 1277’nci olan ve ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Ahmet Aktaş beklediğinin üzerinde puan aldığını belirterek “Mükemmel bir okuldan mezun oldum. Hocalarımız, arkadaş ortamımız çok güzeldi tekrar seçme şansım olsa yine burada okurdum”dedi. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nü kazanan Türkiye 106’ncısı Emirhan Kartal ise “Çok üst düzey bir eğitim veriyorlar. Ayrıca arkadaşlarla beraber yurtta çalıştığımız için birbirimize çok şey kattık” diye konuştu.  Şehir Üniversitesi İslami İlimler Bölümü’ne yerleşen Türkiye 217’ncisi Muhammet Burak Bakır da dershaneye gitmeden, kendi okullarında üniversite sınavlarına hazırlandıklarını dile getirdi.