27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

YGS sınav sonucu sorgulama ekranı

YGS 2017 sınav sonuçları açıklandı. 2017 YGS'ye giren binlerce öğrenci ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlarına bakıyor.

29 Mart 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
YGS sınav sonucu sorgulama ekranı

YGS 2017 sonuçları yayımlandı. ÖSYM tarafından, 12 Mart 2017 Pazar günü yapılan 2017 YGS sınav sonuçları resmi internet sitesi üzerinden sorgulamaya açıldı. Öğrenciler sonuçlarına ÖSYM'nin resmi internet sitesi osym.gov.tr üzerinden ulaşabiliyor. Ayrıca ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr Aday İşlemleri sistemi üzerinden ve sonuc.osym.gov.tr adresinden de sonuç sorgulama yapılabiliyor.

 

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

 

YGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

 

YGS SONUÇLARI 2017 SORGU EKRANINA NASIL ULAŞILIR?

YGS 2017 sonuçları sorgu ekranına öğrenciler ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr adresini bilgisayarlarının arama çubuğuna yazarak ulaşabilirler. sonuc.osym.gov.tr adresine giren adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifresini çıkan ekrandaki kutucuklara yazarak YGS sonuçlarına ulaşabilirler.

 

YGS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme hakları bulunmamaktadır. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır.

 

YGS'de 150,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'lere girme hakkı kazanacaktır. YGS'de 180 ve üzeri puan alanlar, hem ön lisans programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm spektrum bozukluğu), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir.

 

2017 LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

LYS başvurusu yapmak için adayların YGS puan türlerinden herhangi birisinden 180 puan almış olmaları gerekmektedir. Barajı aşan adaylar sınavlardan istediklerine başvuru yapabilirler. LYS için başvurular 4-17 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır.