26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

YKS hangi dersten kaç soru sorulacak?

YKS hangi dersten kaç soru sorulacak? YKS TYT soru örnekleri nelerdir? Üniversite giriş sınavı YKS ve TYT ne zaman ve kaç oturumda gerçekleşecek?

11 Aralık 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
YKS hangi dersten kaç soru sorulacak?

YKS hangi dersten kaç soru sorulacak? YKS TYT soru örnekleri nelerdir? Üniversite giriş sınavı YKS ve TYT ne zaman ve kaç oturumda gerçekleşecek? soruların yanıtları belli oldu.
 

ÖSYM GİRİŞ EKRANI

TYT YKS ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ


TYT ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI YAYIMLANDI

ÖSYM'nin internet sitesinde, üniversiteye girişte gelecek yıl uygulanacak YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) ilişkin örnek soru kitapçığı yayımlandı. Kitapçıkta, Türkçe ve matematikten 40'ar, sosyal bilimlerden 25, fen bilimlerinden 20 olmak üzere toplam 125 soru bulunuyor. Adaylar Temel Yeterlilik Testine (TYT) örnek kitapçığa "www.osym.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

Yükseköğretim Kurulunca, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ikinci oturumunda adaylara Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testinde 40, Sosyal Bilimler-2 Testinde 40, Matematik Testinde 40 ve Fen Bilimleri Testinde 40 olmak üzere toplam 160 soru sorulacağı bildirildi.

YENİ SİSTEMİN ADI YKS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temel ve Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nın (TEOG) kaldırılması yönünde görüşünü dile getirmesinin ardından hızla çalışmalara başlayan Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG'un ardından üniversite sınav sisteminin de yeniden ele alınmasıyla ilgili harekete geçti.

Yapılan düzenlemelerin ardından yeni sistem, 12 Ekim'de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Buna göre, 2018-2019 eğitim yılında yapılacak yükseköğretime giriş sınavının yeni adı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oldu.Yükseköğretim Kurulu (YÖK), internet sitesinde, "Yükseköğreti̇m Kurumları Sınav Si̇stemi̇ i̇le İlgi̇li̇ Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları"nı yayımlandı.