26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

YÖKDİL Sınavının sonuçları açıklandı

Yükseköğretim tarihinde ilk 'alana özgü dil sınavı' olan ve ikincisi düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavının sonuçları açıklandı. YÖKDİL üçüncü sınav ise 5 Kasım Pazar günü gerçekleşti. Sınav fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında gerçekleştirildi.

25 Kasım 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
YÖKDİL Sınavının sonuçları açıklandı

Yükseköğretim tarihinde ilk "alana özgü dil sınavı" olan ve ikincisi düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavının sonuçları açıklandı. YÖK tarafından yürütülen sınavın sonuçlarını adaylar, "https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/" adresinden öğrenebilecek. YÖKDİL sonuçlarının açıklanmaması sosyal medyaya da konu oldu. Bu yıl ilk kez uygulanan YÖKDİL sınavının üzerinden yaklaşık üç hafta geçmiş olması nedeniyle sonuç araştırmaları yoğunlaştı. Sık sık kurumun resmi internet sayfasını inceleyen adaylar, yetkililere sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. İşte 2017 YÖKDİL sınav sonucu sorgulama ve puan hesaplama işlemi...
 

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ
 

Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle bu yıl ilk kez uygulanan YÖKDİL sınavlarının üçüncüsü 5 Kasım Pazar günü gerçekleşti. Mevcut Yabancı Dil Sınavı’nın (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça yeterliliğini belirlemeye yönelik olan YÖKDİL’de sınav stresini geride bırakan adaylar şimdi büyük bir merakla sınav sonuçlarını bekliyor. Online sistem üzerinden duyuru bekleyen adaylar, bir yandan da sosyal medya üzerinden YÖK Başkanı Yekta Saraç’a sorularını yöneltiyor.



Yetkililerden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak son sınavın sonuç tarihi değerlendirildiğinde, 5 Kasım sonuçlarının 22 Kasım ile 24 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Zira son sınav 9 Temmuz'da düzenlemiş ve sonuçları 27 Temmuz'da açıklanmıştı.
 

YÖKDİL SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?
 

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılıp, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmemektedir. Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilmektedir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilmektedir.

Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) * 100] formülü kullanılmaktadır. YÖKDİL Sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinden açıklanmaktadır.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ?

İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

SOSYAL MEDYA YORUMLARI

@demirfb35
#yökdil Telefon actim bugun aciklanabilir de aciklanmayabilir de dediler.. Siteden takip edin dediler..Belki hafta sonunu bulabilirmiş.

Mert‏ @mertcanozalp
@yekta_sarac hocam YÖKDİL hocam açıkla artık, kaç gün geçti?

@unutugumuunutum
Bugün büyük ihtimalle açıklanacak #yökdil

Nurettin Gökbulut‏ @NG_Bulut
İçime doğdu #yökdil bugün saat 15:03 te açıklansa bari 😅 inşallah. İçim sıkıldı resmen ne bekleyişmiş arkadaş..

Yusuf Reis‏ @1234hyusu
#yökdilArkadaş açıklayın artık şunu.. Bu kadar zor mu. Hergün bi umutla yokdil sonuç yazıp aramaktan bıktım.

zat'‏ @forza33612 1
@yekta_sarac hocam YÖKDİL ne zaman açıklanacak?

Akın Yazici‏ @unutugumuunutum
Bu kadar zor olmamalı sınav sonuçları bir hafta içinde açıklanabilir. #yökdil

oğuz‏ @oguzgnys
@YuksekogretimK @yekta_sarac yökdil sonuçlar?

altun @altunmerve57
#Yökdil sonuçlarını beklediğim kadar neyi bekledim şu hayatta acaba.

Parende‏ @celebioznur
Yökdil ve ales bitti şimdi sıra sonuçlarının açıklanmasını beklemefe. Vücudum da bunu bekliyormuş sanki.

 Ali Sami‏ @alisami07
@OSYMbaskanligi Yökdil İngilizce ne zaman açıklanacak?

Aslı‏ @asliiiarslan
Bugün bana açıklandı diye mesaj gelince yökdil sanıp panik atak geçirdim sonra burs olduğunu öğrendim