Tüm Yazarlar
Abdullah Zerrar Cengiz Yazıları
Pakistan’ın demokrasi arayışı
Abdullah Zerrar Cengiz
Pakistan’ın idaresi “seçilmiş ve atanmışların yönettiği kurumlar arasındaki yapısal denge oluşturularak” seçilmişler tarafından gerçekleştirilmelidir. Bu denge oluşturulduğu gün Pakistan militarist demokrasiden gerçek demokrasiye geçme adımını da atmış olacaktır.
Arakan’a askeri müdahale çözüm olabilir mi?
Abdullah Zerrar Cengiz
ABD tarafından Arakan’da kurulacak yeni bir askerî üs, ABD’nin Ortadoğu, Asya ve Pasifik’teki gücü ile bölge sorunlarına hızlıca müdahale etmesi demektir. ABD, bu dönemde Güney Asya’da üstün güç olarak bütün dünyayı kapsayacak yeni bir statüko oluşturmayı amaçlayacaktır.
Kissinger’ın kehaneti ve Pakistan
Abdullah Zerrar Cengiz
ABD, İran karşıtı müttefiki Suudi Arabistan üzerinden Pakistan’ı dize getirme yoluna gidebilir. Böylelikle Hint okyanusu ve Körfez ülkeleri üzerinden egemenliğini Orta Asya’ya kadar genişletecek olan ABD, Avrasya rüyası gören Rusya ve Hint Okyanusu’na inme sevdasıyla tutuşan Çin’i bu savaşın içine çekerek Kissinger’ın kehaneti gerçekleştirebilir.
Maocuların gölgesinde Nepal seçimleri
Abdullah Zerrar Cengiz
Nepal’de Hindu Krallığı yıkan, Maocu devrimcilerin yenilgisiyle sonuçlanan ve ülkenin demokratikleşme sürecine ciddi katkı sağlayacağı düşünülen seçim sonuçları, son yıllarda hızlanan Güney Asya’daki güç savaşlarında kimin hangi cephede ve ne şekilde yer aldığı sorusuna da cevap teşkil edecektir.
Pakistan'da siyasi deprem ve küresel güç oyunları
Abdullah Zerrar Cengiz
Pakistan’daki siyasi deprem, FETÖ-ABD işbirliği ile Şahbaz Şerif’in önünü açmak isteyen bir aklın Afganistan ve Güney Asya’daki politikalarına yönelik önemli bir operasyonu olabilir. Şahbaz’ın Türkiye firmaları ile işbirliği biliniyor ancak bu ilişkinin FETÖ merkezli olduğu göz ardı ediliyor.