Tüm Yazarlar
Hasan Bardakçı Yazıları
‘Türk Devri' ne kadar yakın?
Hasan Bardakçı
Siyasi istikrar, diğer ülkelerle daha sağlam ilişkiler kurma, diplomatik çözümler bulma ve uluslararası arenada etkili bir şekilde sesini duyurma kapasitesini artırır. Dost ve kardeş ülkelere destek sağlama yeteneği, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde güvenilir bir ortak olarak kabul edilmesine de katkıda bulunur.
PKK için çıkmaz sokak Gara Operasyonu
Hasan Bardakçı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ifadelerinden anlaşılan, bundan sonra sınır ötesi operasyonların üst düzey örgüt mensuplarına yönelik olarak yapılacağıdır. Çünkü, artık PKK'nın elinde Türkiye'ye karşı kullanabileceği kozu kalmadı. Örgütün şu an içinde bulunduğu durum zaten kapsamlı bir operasyona karşı koyabilmenin çok gerisinde. "Gara" bu toplumda derin izler bırakacak ve unutulmayacak bir acı olarak zihinlere kazındı. Örgütün sonunu hazırlayan bir operasyon olarak tarihe geçmesi de çok güçlü bir ihtimal.
İslam karşıtlığı seçimi kazandırır mı?
Hasan Bardakçı
Tüm Avrupa'da hiç olmadığı kadar mülteci yoğunluğu oluşmuşken ve İslam Avrupa sınırlarında hızla yayılırken Macron gibi yöneticilerin kaçabileceği tek alan İslamofobi gibi görünüyor. Ancak bu çok tehlikeli bir oyun.
Azerbaycan-İdlib düğümü
Hasan Bardakçı
İdlib'de tansiyon hiç düşmüyor
Hasan Bardakçı
Her ne kadar Hattab Şişani Ketibeleri'nin varlığı kanıtlanamamış olsa da devriyeleri hedef alan saldırılarının Suriye rejimi ve Rusya'ya, İdlib'e yeni bir saldırı başlatmak için aradıkları bahaneyi altın tepside sunduğu ifade edilebilir.
İdlib'in görünmeyen yüzü: Ticaret savaşları
Hasan Bardakçı
Şu an idlib ve çevresinde Türk parası ve doların kullanıldığını söylemek mümkün. Suriye parası burada tamamen tedavülden kalkmış durumda. Burada aynı zamanda aslında geri planda kalmış bir ticaret savaşı yürümekte. Karayollarını ele geçirme mücadelesi, kaynakları satacak limanlara ulaşma çabası ve içerideki ekonomik rantı elinde bulunduran HTŞ'nin ekonomik kaygısı buna işaret etmekte.