Tüm Yazarlar
Mustafa Altunel Yazıları
Yüz yüze eğitim nasıl ve ne zaman?
Mustafa Altunel
Özellikle çalışan anne babalar çocuklarının 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde nasıl bir dönem geçireceği konusunda bir hayli endişeye kapıldı. Velilerle yapılan görüşmeler ve gözlemlerde koronavirüs riskine rağmen okulların açılması fikrinin büyük oranda kabul gördüğü söylenebilir.
Doğa ile savaştayız, kaybetmeliyiz
Mustafa Altunel
Kanadalı Astrofizikçi Hubert Reeves, “Doğayla savaş halindeyiz. Eğer kazanırsak, kaybedeceğiz” der. Koronavirüs sonrası oluşacak yeni düzende kendisini güçlü şekilde konumlandırmak isteyecek devletlerin üretim süreçlerine ağırlık vereceği, tüketim alışkanlıklarının bireyselleşeceği, toplu taşıma kullanım oranlarında yaşanacak düşüş gibi senaryolar göz önüne alındığında insan-doğa dengesinin tekrar gözden geçirilmesi elzemdir.
Eğitimde telafi dönemi ve öğrenci psikolojisi
Mustafa Altunel
Salgın kontrol altına alındığında ve eğitim – öğretimin güvenli şekilde yapılacağı ortam sağlandığında eğitim camiasının karşısında bulacağı en önemli konu telafi eğitim olacaktır. Burada en önemli konu öğrencilerin düzeyinin tespitidir. Evde uzun süre kapalı ortamda kalmış öğrencilerin psikolojisi de üzerine eğilinmesi gereken konulardandır.
2020 lise yerleştirmelerinde kontanjan sorunu
Mustafa Altunel
2012-2013 eğitim öğretim döneminde 1. sınıfa kayıt olan öğrenci sayısı bir önceki eğitim öğretim dönemine göre yaklaşık 600 bin artış göstermiştir. Bu artış bugün lise yerleştirmelerinde kontenjan sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Öğrenci ve velileri endişeye sevk eden durum için acil çözüm önerileri geliştirilmelidir.