Tüm Yazarlar
Serdar Çam Yazıları
Ne sağcı ne solcu, Türkiyeyiz biz!
Serdar Çam
İki buçuk asırlık Batılılaşma çabaları sonrası Müslümanların son 22 yılda yeniden kavuşmakta olduğu medeniyet tasavvurunu doğru bir lisanda aktarmalıyız. “Karanlığa Kapalı, Aydınlığa Açık” mesajını, Anadolu'daki Müslümanların yeni ve başarılı yürüyüşünü güçlü ve herkesin anlayabileceği şekilde ifade edebilmeliyiz.
28 Şubat geldi, yıktı, geçti...
Serdar Çam
28 Şubat’ta bizlerin de içeri atılmasına kesin gözle bakıyorduk, ailecek televizyonlara çıkıp yönetime, BÇK’ya (Batı Çalışma Grubu) vs. her yere tepkimizi çekinmeden koyuyorduk. Bir gün birisi gelip şunu demişti: “Boşuna hükümete, askere vs. suçlama yapıyorsunuz; bu işin arkasında Zaman grubu var. TEM’deki adamlarını harekete geçirerek yaptılar. Sebebi de onların kurduğu tek faizsiz sigorta şirketi olan IŞIK SİGORTA’ya rakip DOST SİGORTA’yı kurmuş olmanız.”
28 Şubat geldi, yıktı, geçti...
Serdar Çam
Serdar Çam FETÖ’nün 28 Şubat’taki faaliyetlerini anlatıyor: “Artık bizlerin de içeri atılmasına kesin gözle bakıyorduk, ailecek televizyonlara çıkıp yönetime, BÇK’ya (Batı Çalışma Grubu) vs. her yere tepkimizi çekinmeden koyuyorduk. Bir gün birisi gelip şunu demişti: “Boşuna hükümete, askere vs. suçlama yapıyorsunuz; bu işin arkasında Zaman grubu var. TEM’deki adamlarını harekete geçirerek yaptılar. Sebebi de onların kurduğu tek faizsiz sigorta şirketi olan IŞIK SİGORTA’ya rakip DOST SİGORTA’yı kurmuş olmanız. İşten çıkardıkları eski genel müdürlerini de transfer ettiniz (sonradan milletvekilimiz olan Fazıl Karaman’ı da içeri almışlardı), boşuna başkalarına kızıp durmayın” demişti.”
Evet, TİKA’yı kapatın!
Serdar Çam
Eğer amaç Türkiye’yi dostlarıyla ilişki geliştiremeyen, hiçbir şekilde şahsiyetli duruş gösteremeyen, kendi kaynaklarını kullanamayan, inisiyatif almadan başını kuma gömen, küresel güçlerin piyonu ve uydusu olan bir devlet haline dönüştürmek ise evet sadece TİKA’yı değil, onun gibi vazife yapan tüm milli kuruluşları kapatın!
Mazlumlara sahip çıkan güçlülerle müzakere eden ülke Türkiye
Serdar Çam
Arakan için Cumhurbaşkanımız kadar dertlenen başka bir liderin olmadığı görülüyor. Aslında, devletimiz ve milletimizin Arakan halkı için çırpınışı, çözüme yönelik yüksek ahlaklı duruş ortaya koyarken; müesses nizamın çözüm üretmede ne kadar ‘aciz’ kaldığını da göstermektedir.
Türkiye’yi kazanan geleceği kazanır
Serdar Çam
Tarihsel tecrübe; Batı’nın ilk tercihinin dünyanın geri kalanı ile tek taraflı bağımlılık inşa etmeye çalıştığını göstermektedir. Eğer bugünün yükselen aktörleri de benzer şekilde kalkınmacı ve daha insani görünen fakat uzun vadede asırlardır devam eden bağımlı-sömürgeci ilişkileri yeni bir şekilde kurgulamayı amaçlıyor ise vicdanlar bunu kabul etmeyecektir.
Kriz değil bağışıklık aşısı
Serdar Çam
Krizlerin doğurduğu fırsatlar açısından komşularımıza göre daha öndeyiz. Her şeyden evvel, 2016’da yaşanan saldırıları aşı bilmeliyiz. Çünkü 40 yıllık FETÖ uru temizlenirken, bir takım devşirmelerle 200 yıldır devleti ve milletimizi pes ettirmeye çalışan zihniyet tasfiye ediliyor. İki asırdır hiç olmadığı kadar ülkemizin mücadele kapasitesi artmıştır.
İnsani yardımın merkezine ‘insan’ı koyabilmek
Serdar Çam
İnsani diplomasi teorik bir çabanın değil, milletçe sahip olduğumuz bir anlayışın ürünü olarak kendiliğinden ortaya çıkmıştır. Türk insanının idrakinde zerreden küreye bütün varlığa tek bir nazarla bakmak, gönüller yapmak, karıncayı dahi incitmemek, komşusu aç iken tok yatmamak, ekmeğini bölmek, bir hastayı sormak, yetim başı okşamak, garibin fukaranın yanında olmak ibadet değeri kazanmış toplumsal sorumluluklardır.