Tüm Yazarlar
Yusuf Bahadır Keskin Yazıları
İsrail tarihinin en büyük travması
Yusuf Bahadır Keskin
Hamas üzerindeki İran etkisinin artması Filistin, İsrail, Türkiye ya da bölgenin Arap ülkeleri için tercih edilecek bir durum değil. Çözüm için Hamas'ın dışarda tutulduğu herhangi bir yol haritasının mevcut konjonktürde yeterli olmayacağı aşikar. İşte bu süreçte Türkiye, Filistinli kardeşlerini, bu haklı davasında yalnız bırakmamalı.
Riyad ambargosu artık gizli değil aleni
Yusuf Bahadır Keskin
Suudi Arabistan'da Türk tüccar ve nakliyecilere yönelik devlet eliyle yürütülen gizli ambargo, “Made in Turkey” ibaresi taşıyan ürünlere yönelik boykot çağrılarıyla farklı bir noktaya taşındı. Bu gelişmeler gösteriyor ki; Ortadoğu'nun şımarık prensleri, Türkiye'ye güçleri nazarında saldırmaya devam edecek. Fakat bu adımların hiçbirisi Türkiye'yi hedeflerinden alıkoymak için yeterli değil.
İsrail 'normalleşmesi' Bahreyn için neye gebe?
Yusuf Bahadır Keskin
BAE'nin ardından Bahreyn'in de İsrail ile ‘normalleşmesi' zaten beklenen bir durumdu. Sürecin en büyük kazananının Tel Aviv olduğunu görmek zor değil. Bahreyn'in BAE'den farklı olarak göz önünde tutması gereken endişeleri mevcut. Yüzde 60'ın üzerinde ve son derece politize olmuş Şii nüfusun bu karar sonrası sokaklara inmesi şaşırtıcı olmayacak.