Bu sayede daha fazla hayatın kurtarılabileceği ve uydunun kullanımının sınırlandırılacağı söylense de bazı üyeler bu uygulamanın ulusal güvenliğe zarar verebileceğini düşünüyor.
Washington Times'a göre Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers, Federal İletişim Komisyonu'nun bu niyetini öğrendikten sonra Savunma Bakanlığı ve Ulusal İstihbarat Konseyi'ne sert bir mektup yazdı ve planla ilgili detaylı bilgi istedi.
GPS'TEN DAHA İYİ İŞ ÇIKARIYOR
GLONASS'ın kullanılması fikri iletişim yetkilileri ile önde gelen cep telefonu operatörlerine ait.
Proje, cep telefonlarından yardım çağrısında bulunanların yerlerinin daha kolay tespit edilebilmesi için gündeme alındı.
Özellikle GLONASS'ın seçilme sebebi ise bu konuda GPS'ten daha iyi iş çıkarması ve ABD'ye ait benzer sistemlerin hizmetin verilmek istendiği bazı bölgeleri kapsamıyor olması.
KARAR 29 OCAK'TA
Planı hayata geçirip geçirmeyeceğine 29 Ocak'ta karar verecek olan FCC daha önce de benzer girişimlerde bulunmuştu.
Dışişleri Bakanlığı 2013'te Rus uzay ajansı Roscosmos'un ABD genelinde antenlerle donatılmış 6 tesis inşa etmesini görüşmüş ama Kongre'yi ikna edememişti.
Savunma Bakanlığı'nın talimatıyla 1982'de yörüngeye yerleştirilen GLONASS, şu anda 28 uydudan ve 3 tanesi Antarktika, 1 tanesi'de Brezilya'da olmak üzere 19 istasyondan oluşuyor.
Diğer taraftan Kazakistan'da 2, Belarus'ta da 1 istasyon daha açılması planlanıyor.