26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bu görüntüler dün gece ABD'de çekildi

Dün akşam saatlerinde ABD’nin Iowa, Minnesota, Nebraska, Güney Dakota, Wisconsin ve Missouri eyaletlerinde yaşayan binlerce insan polis ya da 119 acil telefon hattını arayarak “gökyüzünde bir alev topu” ya da “parçalara ayrılan güneş kadar parlak bir cisim” gördüklerini bildirdiler.

30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bu görüntüler dün gece ABD'de çekildi
Bazıları anında telefon ya da kamerasını çalıştırarak karanlığı aydınlatan parlak cismi görüntülemeyi başardı.

CBS News kanalına konuşan bir görgü tanığı “Yeşil neon ışığı gibiydi. Ayrıca kuyruk kısmında kıvılcımlar görülebiliyordu” dedi.

Bir başka görgü tanığı ise “Ben North Liberty kasabasında yaşıyorum ve biz burada sadece olayı görmekle kalmadık. Sesin yarattığı şok dalgası hepimizi korkuttu” dedi.

Amerikan Meteor Birliği olayla ilgili radar kayıtlarını ve iletilen görüntüleri izleyerek görülen cismin atmosfere giren bir meteor olabileceğini açıkladı.

Ancak meteorun nereye düşmüş olabileceği konusunda henüz bir açıklama yapılamadı.

Olay, 15 Şubat 2013’te Rusya’nın Güney Ural bölgelerini geçerek Çelyabinsk semalarında yerden 15-25 km yukarıda patlayan meteoru hatırlattı.

Çoğunluğu şok dalgasının etkisiyle parçalanan pencerelerden dolayı 1500 civarında kişi yaralanmış, bölgedeki 6 şehirde 4300'den fazla bina hasar görmüştü.

Aşırı parlak ışık saçan meteor Çelyabinsk'de gün ortasında gölge hareketlerine sebep olmuştu Görgü tanıkları ayrıca ateş topunun sıcaklığını da hissettiklerini söylemişlerdi.