18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Frankfurt Hahn havalimanı iflas ediyor

İflasın eşiğine gelen ve işçi çıkaran Frankfurt-Hahn havalimanını kurtarmak için harekete geçen Rheinland-Pflaz eyaleti Başbakanı Malu Dreyer, Hessen eyaletinin yeni yönetiminden yardım isteyecek.

26 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Frankfurt Hahn havalimanı iflas ediyor
Hessen eyaletindeki Frankfurt havalimanına yaklaşık 120 km uzaklıkta bulunun küçük kardeşi Frankfurt-Hahn havalimanı zor günler geçiriyor.

Daha önce charter ve kargo uçaklarının uğrak yeri olan havalimanı şimdilerde uçuş kapasitesinin düşmesinden dolayı işçi çıkarıyor.

Rheinland-Pfalz eyaleti Başbakanı Malu Dreyer, bu gidişatı engellemek için Hessen yönetimyle görşüme kararı aldı.

Hessen eyaletinde kurulan Hıristiyan Demokrat (CDU) Yeşiller koalisyon hükümeti, Almanya’nın en büyük havalimanı olan Frankfurt havalimanına gürültü kirliliğini önlemek için kısıtlama getirmeyi düşünüyor.

Bu gelişmeden istifade temek isteyen kardeş havalimanı Frankfurt-Hahn ise, uçuşların bir kısmını kendi bölgesine almak istiyor. En azından küçük uçak şirketlerine ait charter uçuşları ve kargo uçuşları başta olmak üzere.

Frankfurt Havalimanı’nı yöneten şirket Fraport’un Hahn’a da katkı kağlamasını isteyen Mainz yönetimi, Hessen eyaleti Başbakanı Volker Bouffier ile konuyu görüşceklerini açıkladı.

Frankfurt-Hahn havalimanının yüzde 82,5 hisseleri Rheinland-Pflaz eyaletine, yüzde 17,5′i ise Hessen’e ait. Fraport daha önce buranın yüzde 65 hissesine sahip idi. Ancak 2009 yılında bu hisselerin büyük kısmını sattı.

Dreyer’in Hessen’de 18 Ocak’ta yeni hükümetin yemin ederek göreve başlamasından sonra bu girişimine start vereceği belirtildi.

Kardeş havalimanı eğer Hessen’den yardım alamaz ise, zaten çok az olan çalışan sayısını 100 kişi daha azaltacak ve kötü gidişat engellenemez ise iflas edecek.