20 Mayıs 2025 Salı / 23 Zilkade 1446

THY Basın Müşavirliği'ne Yahya Üstün atandı

11 yıldır görev yaptığı THY Basın Müşavirliği’nden istifa ettiğini duyuran Ali Genç’in yerine, medya dünyasından yeni bir isim geldi.

12 Ocak 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
THY Basın Müşavirliği'ne Yahya Üstün atandı

AirtürkHaber’in edindiği bilgiye göre, atv Avrupa Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdüren Yahya Üstün, bundan böyle THY Basın Müşavirliği görevini üstlenecek.

Yahya Üstün kimdir?

İstanbul doğumlu olan Üstün, yüksek öğrenimini Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 2011’de tamamladı.

Üniversitede yıllarında çalışmaya başladığı atv Haber'de 2014 yılına kadar (5 yıl boyunca) farklı görevlerde bulundu.

Mart 2014'te genel yayın yönetmenliğine atandığı atv Avrupa, başta Avrupa olmak uzere en çok izlenen ve en başarılı Türk televizyon kanalı olmasında önemli sorumluluklar üstlendi.

Kanalın izlenirliliğinin dışında, gelirlerinin ve kârlılığının artmasının yanında atv kanalının global dağıtımının arttırılmasında önemli rol oynadı. 

2012 yılında Londra'da atv Haber (ve A haber) Londra Temsilciliği görevindeyken, aynı zamanda dil, medya ve iletişim eğitimi aldı.

Çeşitli spor kulüplerinin ve federasyonların yönetim kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu ve halen bulunmaya devam etmektedir.

İleri derecede İngilizce, temel seviyede Almanca ve Arapça bilmektedir.