23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Güneş enerjili kamera ile ‘tarım ve hayvancılık’

Ankara’da faaliyet gösteren SKY-NFS Araştırma ve Geliştirme Şirketi, tarım ürünleri ile hayvanları herhangi bir zarardan korumak için güneş enerjisi destekli, internet bağlantılı güvenlik kamerası hizmeti başlattı.

7 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Güneş enerjili kamera ile ‘tarım ve hayvancılık’

Şirket yetkilisi Cemal Özkaracan yaptığı açıklamada, tarım ve hayvancılık sektörünün yapısı itibari ile şehirden uzak kırsal yerlerde faaliyet gösterdiğini, ancak elektrik olmayan yerlerde güvenlik ihtiyacının had safhaya çıktığını vurguladı. 

7 GÜN 24 SAAT İZLEME

Zirai alanları her zaman gözlem altında tutmanın imkansız olduğunu belirten Özkaracan, “Tarım arazileri, hayvan çiftlikleri ve arıcılıkla uğraşanların büyük güvenlik zafiyetleri var. Bu yerler merkezden uzak olduğu için yabani hayvan saldırabilir, hırsızlık olabilir ya da art niyetli kişiler çeşitli şekilde zarar verebilirler. Bu tür sahalar 7 gün 24 saat izlenmelidir. Biz, kişilere güneş enerji destekli panel ve GSM hat üzerinden internet bağlantısı ile dünyanın her yerinden cep telefonu veya tabletten arazi ya da hayvanlarını takip etme imkanı sunuyoruz” dedi.

Kameraların harekete duyarlı ve gece görüş özelliği ile HD kalitede görüntü çekebildiğini belirten Cemal Özkaracan,”Tarımsal arazilere kurulan güvenlik kamera sistemleri, görüntü yanında kibrit kutusu büyüklüğünde bilgisayarlar monte edilerek, zirai alanlarda ekstra alarm, sensör ile hem toprakta hem de havadan ısı, nem, güneş ışığı şiddeti, topraktaki mineral bilgileri ölçerek merkezi bilgisayarlara (server) gönderilebilir. Bu bilgiler tarım verimini olumlu şekilde artıracaktır” diye konuştu. 

EN ÇOK TALEP ARICILARDAN

Ürüne en çok talebin arıcılar ile yerleşim merkezine uzak tarla sahiplerinden geldiğini ifade eden Özkaracan, “Arı kovanı ya da hasada uygun mahsülleri çalınanlar, tarlaları yaban hayvanları tarafından istila edilenler bizleri arıyor. ve sistemi kurduruyor. Kamera sistemleri ile hareket duyarlı kayıtların SMS ya da mail ile uyarılıyor ve kayıtlar güvenli yerlere aktarılıyor. Güvenlik kamerası için araziye dikilmiş bir 2-3 metre boyunda kule ya da direğe ihtiyaç var. İki türlü sistem uyguluyoruz. Ekonomik ve standart uygulama ile her bütçeye uygun kurulum yapıyoruz” dedi.