19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Sanayiciden bankalara eleştiri

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Türk finans sektörü ne yazık ki, geçmişte yanımızda olduğunu hissettirmediyse bugün de yine yanımızda değildir” dedi.

26 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Sanayiciden bankalara eleştiri

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “Bizlerin ayakta kalmaya çalıştığımız, ilave istihdam oluşturma sözümüzü yerine getirmeye çalıştığımız bir ortamda bankacılık sektörü tarihi başarılara imza atıyor. Biz isterdik ki Türk finans sektörü, kredi genişlemesinin bu kadar büyük olduğu bir ortamda ticari kredi faizlerinde yapacakları indirim ile reel sektörün yanında olduğunu bizlere göstersin. Ancak ne yazık ki bankacılık sektörü, geçmişte yanımızda olduğunu hissettirmediyse bugün de yine yanımızda değildir” dedi.

NET FAİZL GELİRİNDE ARTIŞ

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ASO Ağustos ayı olağan meclis toplantısında ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Ekonomide işlerin rayında gittiğini söyleyen Özdebir, “Sektörler bazında bakıldığında, işler asıl bankacılık sektörü açısından iyi gitmiş görünmektedir. Bankacılık sektörü bu yılın ilk yarısında 25,4 milyar lira ile tüm zamanların en yüksek ilk yarı net kar rakamına ulaştı. Bankacılık sektörü rekor kırdı. 2016’nın aynı dönemine kıyasla bu kar yüzde 22.5 arttı. Yani net faiz gelirindeki artış, karlılıktaki artışın asıl tetikleyicisi görünüyor. Biz isterdik ki Türk finans sektörü, kredi genişlemesinin bu kadar büyük olduğu bir ortamda ticari kredi faizlerinde yapacakları indirimiyle reel sektörün yanında olduğunu bizlere göstersin. Ancak ne yazık ki bankacılık sektörü, geçmişte yanımızda olduğunu hissettirmediyse bugün de yine yanımızda değildir” diye konuştu.